COMMI BALDE – Masterclass radionica – djembe klinika

TUESDAY 27. AUG

WORKSHOPS

6:00 PM - 27. Aug

Varaždinska kuća

Zanimljivu i zabavnu Masterclass radionicu sviranja djembe održat će u sklopu LOOP Glazbene klinike na ovogodišnjem Špancirfestu, trenutno jedan od najautentičnijih afričkih glazbenika na ovim prostorima Commi Balde. Radionicu će održati u Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici, 27. kolovoza 2019. godine, s početkom u 18:00 sati.

Djembe nazivaju kraljem afričkih bubnjeva, simbolom radosti i slavlja, koji se u Zapadnoj Africi svira na gotovo svim svetkovinama i prigodama. Commi Balde (pravim imenom Ismaila Balde), svira ih od svoje 12. godine i u tome je majstor. Podrijetlom je iz Senegala, pa su afrička glazba i ritmovi dio njegovog kulturnog nasljeđa. Širom Europe održava radionice sviranja djembe, koje promiče i kroz autorske pjesme s tradicionalnim domorodačkim ritmovima Zapadne Afrike.

Te će pjesme, nakon Masterclass radionice u Varaždinskoj kući, predstaviti i široj publici na festivalskoj pozornici na glavnom gradskom trgu Korzu. Tamo će od 20:00 sati nastupiti s Kaira Kela Bandom te afričkim grooveom rasplesati okupljene.

Dva programa koje nikako ne želite propustiti. I oba besplatna! Stoga svakako dođite, a svoje sudjelovanje u Masterclass radionici prijavite na e-mail [email protected].

 

commi-balde-radionice

Start typing and press Enter to search

X