Graffiti radionice

SATURDAY 24. AUG

WORKSHOPS

5:00 PM - 24. Aug

Kvart – Stari grad

Bol ne treba uvijek boljeti! Ne vjeruješ? E, pa dođi u KVART zonu i uđi u bolski zen najšarenijeg festivala - Graffiti na Gradele. GNG ekipa iz Bola na Braču utaborit će se u KVARTu i dovesti otočko-morski đir na varaždinske livade, (khm!) zidove! Osim što će vrli GNG stručnjaci u zoni učiti ekipu o graffiti-pokretu, koja je razlika između graffita i murala, te, ono najzanimljivije, crtati sprejevima vlastiti graffit, GNG ekipa će sa sobom dovesti i jednog od najproduktivnijih umjetnika suvremene hrvatske graffiti scene. Riječ je o CHEZu 186 koji će oslikati zid kod Studentskog centra Varaždin!

  • subota 24.8.: od 17 - 18 sati
  • nedjelja 25.8.: od 14 – 15 sati
  • vodi: Graffiti na Gradele, Bol na Braču
  • namijenjene djeci do 15 godina, maksimalno 20 osoba
  • prijave: do 22.8. na [email protected]
  1. GNG u KVARTu

Graffiti radionice namijenjene su djeci i mladima do 14 godina, a sastoje se od upoznavanja s graffitti pokretom, izrazima i stilovima crtanja kroz proučavanje graffiti literature i gledanje graffiti filmova, nakon čega slijedi crtanje vlastitih skica i bojanje već gotovih skica te ispisivanje alfabeta u nekoliko različitih stilova. Potom slijedi upoznavanje s materijalom za crtanje graffita, odnosno sa različitim vrstama sprejeva, kapicama i markerima, a na kraju radionice slijedi dodjela priznanja za sudjelovanje na graffiti radionici, čime naši polaznici/ice postaju mali graffiteri/ke, odnosno writeri/ce.

  1. CHEZ 186 + MURAL kod SC-a Varaždin

Chez 186 je graffiti writer koji je na domaćoj graffiti sceni prisutan više od 20 godina i koji je svojim specifičnim stilom obilježio rad aktivne generacije graffiti writera u Hrvatskoj. Svoje prve poteze sprejem radio je po zidovima diljem Slavonije, odakle je porijeklom, a zadnjih godina svoje djelovanje bazira u Zagrebu, a gostovao je i u Rijeci, Vukovaru, Berlinu, Los Angelesu itd. Chez 186 je u graffiti svijet na mala vrata počeo unositi apstraktne elemente, da bi u konačnici njegov rad postao obilježen i prepoznat po eksperimentiranju u korištenju graffiti tehnika i stilova s apstraktnim elementima, bez obzira na medij, tehniku ili situaciju. U veljači 2019. godine u zagrebačkoj Laubi održao je izložbu „31 days“ u sklopu koje je predstavio deset novih radova u tehnici spreja na medijapanu. U Varaždinu će oslikati mural na zidu dužine 30 metara kod Studentskog centra Varaždin.

kvart-gng

Start typing and press Enter to search

X