KD Pinkleci – dramska radionica

SUBOTA 28.08.

PROGRAM ZA DJECU

11:00 - 12:00

Park kreative - Habdelićeva ulica

Nije potrebna COVID putovnica.

Ritam sim i tam - Kazališna radionica za velike i male

Glazba je neizostavna u predstavama za djecu i mlade Kazališne družine Pinklec. Glumci često sviraju i pjevaju u živo ili pak im snimljena glazba pomaže u atmosferi koju zajedno stvaraju. No, ono što je je uvijek bitno jest da glumac tu glazbu ili atmosferu prati pokretom, gestom i mimikom. Radionica „Ritam sim i tam“ pokušat će djecu i mlade razigrati i pritom podučiti kako svoje tijelo koristiti u prostoru u kojem se odvija kazališna igra.

DAVOR DOKLEJA

Rođen je 1981. godine u Čakovcu (Hrvatska). Član je strukovnih udruga ”Hrvatsko društvo dramskih umjetnika” i „Hrvatski centar za dramski odgoj“. Također, član je profesionalne Kazališne družine Pinklec od 1998. godine. Osim u Pinklecima, igrao je u HNK Varaždin, Dječjem kazalištu Dubrava (Zagreb), Teatru Exit (Zagreb) …. Igrao je u više od 20 profesionalnih kazališnih predstava u različitim produkcijama i koprodukcijama od kojih su mnoge nagrađivane na ponajboljim festivalima u Hrvatskoj i regiji. Osnivač je i voditelj Dramskog studija Dada Kazališne družine Pinklec. U Dramskom studiju Dada režirao više od 20 kazališnih predstava i performansa. Dobitnik je nagrade ”Zvjezdana Ladika” za najkvalitetniji dramsko
pedagoški rad i mnogih drugih nagrada. Jedan je od pokretača i osnivača Centra za mlade – CeZaM Čakovec i Kluba Prostor. Dugogodišnji je član Vijeća za kulturu Grada Čakovca. Zaposlen je u Centru za kulturu, Čakovec kao glumac u Kazališnoj družini Pinklec i voditelj Dramskog studija Dada Kazališne družine Pinklec. Jedan je od organizatora Susreta profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assitej u Čakovcu od 2013. godine (volontira u organizaciji Susreta od 2001.) te predstavnik Mreže profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade pri HC Assitej. Oženjen je i živi u Pleškovcu, općina Sv. Juraj na Bregu u Međimurju.

davor-dokleja

Upišite traženi pojam i pritisnite enter

X