LABORATORIJ ŽIVOTA / LOFT

PETAK 27.08.

PROGRAM ZA DJECU

17:00 - 18:00

Park kreative - Habdelićeva ulica

Nije potrebna COVID putovnica.

Lutkarska predstava

Režira: Morana Dolenc

Glumi: Mario Jakšić

Kostimografija: Hana Letica

Scenografija: Mario Jakšić i Morana Dolenc

Glazba : Mark Mrakovčić

Vanjsko oko: Anja Pletikosa

Izrada lutke: Drago Dolenc

Izrada scenografije: Davor Tkalec i Marinko Radočaj

Predstava Laboratorija života je lutkarska monodrama za djecu i odrasle koja govori o Bobi, najposebnijem dječaku na svijetu. Bobina posebnost leži u tome što on ne govori, ali se zato služi svim mogućim neverbalnim i fizičkim elementima kako bi uspostavio komunikaciju. Ova predstava nas vodi na emotivno putovanje, čija okosnica postaju sjećanja i lijepe uspomene, a posebno na ljude koje on voli. Đođite da otkrijemo Bobin svijet zajedno!  Autorski tim predstave istražuje kazalište predmeta, kazalište inspirirano art brutom, junk artom i arte poverom, buvljacima, tavanima i reciklažom zaboravljenih predmeta.

O LOFTu:

Lutkarska organizacija koju fakat trebamo - LOFT nastala je 2012. godine iz potrebe i želje za ciljanim radom na promociji lutkarske umjetnosti. Ideja o osnivanju LOFT-a je proizašla iz  kroničnog nedostatka lutkarstva na hrvatskoj kazališnoj sceni, čiji je razlog opća nezainteresiranost, omalovažavanje i nepoznavanja lutkarstva kao medija. Smatramo da edukacijom, osvješćivanjem i prisutnošću na kazališnoj sceni, možemo zadržati djecu u lutkarskom kazalištu, ali i privući odraslu publiku da otkrije sve čari ove umjetnosti.

UO LOFT svojim projektima želi pokazati kako je lutkarska umjetnost pravo mjesto za spoj i susret raznih drugih umjetnosti poput likovne, glazbene, plesne itd.

laboratorij-park-kreative

Upišite traženi pojam i pritisnite enter

X