Skip to content
Špancirfest 2022 - Vizual - side 01
Glazbeni program

Neon iglu

Neon iglu je skupina varaždinskih glazbenih entuzijasta koja u jesen 2019. započinje s radom na stvaranju i izvođenju glazbe. Za glazbeni izričaj Neon iglu svojstvena je progresija u kojoj se izmjenom opuštenih i tenzijom nabijenih dijelova skladbi stvara stanje ekstatičnosti ili transa. Stilom priziva ali se ne ograničava na utjecaje postrocka, noisea, krautrocka, postpunka, psihodelije, jazza, indiepopa…

Glazba dopušta da si svatko izabere vlastitu vizualizaciju. Lirika NEON IGLU je na hrvatskom jeziku, jezgrovita, s utjecajima simbolizma i temama u rasponu od osobnih transcendentnih ili traumatičnih iskustava, opsjednutosti, privida, paradoksa ali i borbe za prostor osobne slobode i ispunjenosti.

U svibnju 2022. u suradnji s etiketom Geenger Records izlazi prvi album STRANPUT, objavljen i u vinilom izdanju. U lipnju 2022. nastupili su i na main stage-u InMusic festivala u Zagrebu te nastavili sa nastupima.

PROGRAMSKA KNJIŽICA

Bogat program Špancirfesta 2022. možete istražiti i u programskoj knjižici koju možete preuzeti ovdje.

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.

X