OD MUHE DO SLONA (4+) / VRUM performing arts collective

NEDJELJA 22.08.

PROGRAM ZA DJECU

18:00 - 19:30

Park kreative - Habdelićeva ulica

Nije potrebna COVID putovnica.

Plesna predstava

Režija i koreografija: Sanja i Till Frühwald

Izvedba: Sunčica Bandić, Marko Gašparović, Linda Tarnovski

Glazba: Damir Šimunović

Kostimi i scenografija: Zdravka Ivandija Kirigin

Od muhe do slona…

...je suvremena i inetraktivna plesna predstava koja se događa u razini dječjih očiju.

...postavlja VELIKA pitanja o MALIM stvarima. Što je malo, a što je veliko? Tko je mali, a tko veliki čovjek?

...nas vodi na preslagivanje maštovite scenske slagalice koja pleše priče koje tijelo zna ispričati.

...otvara svijet slobode i vidi stvarnost u dimenzijama i perspektivama koje odrasli putem izgube i zaborave, kroz lakoću i brzinu prelaska iz realnog u nadrelno, u igru, rastvara maštu pokretom.

...govori o identitetu, odrastanju,  i momentima kad smo "mali, ali smo veliki, odnosno nismo više mali, ali smo dosta veliki da ne budemo mali...".

...govori o svakodnevnim životnim čudesima  koje možemo naći u najobičnijim sitnicama.

...govori o malim ljudima u velikom gradu, o uklapanju, pripadanju, samostalnosti i samopouzdanju.

...detaljno artikulira dijelove tijela tretirajući ih kao cjelinu.

...promatra ljudsko tijelo kao pozornicu i dozvoljava nam da tijelo i njegove mogućnosti, pa tako i nas same vidimo na posve nov način.

...je podsjetnik da je svijet puno bogatiji, širi i dublji nego što ga obično percipiramo.

O VRUMu:

Umjetnička organizacija VRUM je međunarodni kolektiv umjetnika iz različitih umjetničkih područja, u kojem je središnja točka Sanja Frühwald u ulozi umjetničke ravnateljice kolektiva. Svi članovi kolektiva rade na razvoju plesa i kazališta za mladu publiku već dugi niz godina. U centru umjetničkog rada kolektiva je tijelo: višedimenzionalno tijelo, vokalizacija tijela, kretanje i promišljanje tijela, tijelo kao okvir za dijalog…

Unatoč tome što je suvremeni ples fokus VRUMa, kolektiv aktivno radi na povezivanju suvremenog plesa i kazališta, vizualnih umjetnosti, glazbe i novih medija. VRUM traži novi jezik i nove načine izražavanja tijekom razvijanja svake produkcije. Zbog suradnje s umjetnicima iz različitih područja u zadnjih nekoliko godina iz VRUMa su proizašle plesne izvedbe, kazališne predstava, opera, koncerti i interaktivne instalacije.

Rad VRUMa iznad svega karakteriziraju humor, osjetljivost, beskompromisna iskrenost,  joie de vivre, nekonvencionalna mješavina različitih tehnika i snažna volja za poticanje promišljanja. VRUM radi inovativno, interaktivno i inkluzivno.

Posljednjih godina, VRUM je stavio poseban naglasak na međugeneracijsku suradnju kako bi stvorili odvažne produkcije bez starosnih ograničenja, ali s jasnim i suptilnim političkim porukama koje rezoniraju s lokalnim zajednicama i različitom publikom.

od-muhe-do-slona

Upišite traženi pojam i pritisnite enter

X