PINKLECI SVIRAJU I PJEVAJU / KD PINKLEC (3+)

SUBOTA 28.08.

PROGRAM ZA DJECU

18:00 - 19:00

Park kreative - Habdelićeva ulica

Nije potrebna COVID putovnica.

Cabaret za djecu i mlade

Glazbeni urednik: Davor Dokleja

Dramaturgija: Pinkleci
Sviraju, pjevaju i glume: Karolina Horvat, Jelena Dokleja, Tasjenka Žnidar, Asja Vidović, Mario Jakšić, Igor Baksa, Bruno Kontrec, Neven Matoša i Davor Dokleja

Ne tako davne 2015. Pinkleci su izdali svoj prvi album i nazvali ga JEDNOM DAVNO U. Bio je to album pjesama iz predstava Kazališne družine Pinklec i njenog Dramskog studija Dada. 6 godina kasnije nakupilo se još predstava, a samim time i pjesama te se naravno potreba za novim albumom opet pojavila. Album su nazvali jednostavno PINKLECI SVIRAJU I PJEVAJU. No ovaj puta cijelu promociju odlučili su napraviti kao jedan pravi koncert. Koncert prožet sviranjem, pjevanjem, ali i glumom i pokojom anegdotom. Tako je na samoj promociji novog albuma nastao jedan mali kabaretski dragulj. U nešto manje od sat vremena Pinkleci i Dadači zabavit će i rasplesati svakog tko se nađe u blizini, imao on 3 ili 93 godine.

O KD Pinklec:

Kazališna družina Pinklec profesionalno je kazalište za djecu i mlade, koje od 1987. godine djeluje pri Centru za kulturu Čakovec. Osnivač i umjetnički ravnatelj kazališta je Romano Bogdan.

Kazališna družina Pinklec kreira predstave namijenjene djeci i mladima do 18 godina, koje  govore o svakodnevnim životnim temama i o bajkovitom mitološkom svijetu koji je djeci u današnjem društvu nasušno potreban. Time im omogućava da u slojevitoj, edukativnoj i maštovitoj kazališnoj estetici pronađu mirni kutak djetinjstva, da razvijaju kreativnost, maštu, kulturu javnog nastupa i komuniciranja, te da stječu kulturne navike.

Odabiru hrvatske i svjetske  autore koji u svojim djelima progovaraju iskreno i hrabro o problemima djece i mladih, a izvrsnošću redateljskih postavki paze na umjetničke kriterije koji su neobično važni za mladu publiku. Imaju na umu da kazalište odgaja svojom estetikom.

Predstavama žele pobuditi potrebu društva za kazalištem, onako kao što djeca imaju potrebu za toplinom, nježnošću, prihvaćanjem i komunikacijom. Nastoje da u svakom djetetu u budućnosti ostane sjećanje na neku kazališnu priču koja doprinosi oblikovanju njegove estetike na putu odrastanja.

pinkleci-sviraju-pjevaju

Upišite traženi pojam i pritisnite enter

X