Kategorija: Novosti, Završeni Natječaji

Kreativnica je posebni program Špancirfesta, posvećen dizajnu i umjetnosti, koji je dom našao u Uskoj ulici, jednoj od najljepših, najšarmantnijih i najzanimljivijih varaždinskih lokacija. Uska ulica kreativno je srce Špancirfesta, mjesto gdje dizajneri kreiraju, stvaraju, izlažu i prodaju svoja djela, a mjesto namijenjeno dizajnerima mora i samo biti dobro dizajnirano pa sama ulica svake godine zablista u posebnom ruhu. Inspirativni ambijent, velika koncentracija kreativnosti i zanimljiv popratni program ono su što Kreativnicu u Uskoj ulici čini toliko cool mjestom Špancirfesta. 

Zbog velike popularnosti Kreativnice, ali i želje organizatora da  posjetiteljima pruži zaista najbolje i najzanimljivije sadržaje, program Kreativnice popunjava se posebnim natječajem, koji je, za potrebe ovogodišnjeg Špancirfesta, upravo završio te su odabrani umjetnici koji će se nastaniti u Uskoj ulici za vrijeme svih deset festivalskih dana.

To su:
Broth, Narteos, GoRetro, LEVIN COCO, naOtoku, Juja, WOOD U, Kištra by Vavra, Laridae Design, FCKBL, Glass Land, Ayelen, Kookabee, Bura, OaZo Ceramics, EKOTEKA, Fierce Woman, SITOLAB, LeBand Home, Tikvan, Smetnjak, Itas Pitas, MERIEN KING i Double Trouble Dog Boutique

Predstavljamo nekoliko sudionika Kreativnice:

Kištra

Kištra je dizajnerska kuća koju je osnovala produkt dizajnerica Viktoria Lea Vavra nakon stjecanja diplome na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, u želji za nastavkom obiteljske tradicije proizvodnje igračaka. Njezine s ljubavlju dizajnirane i ručno izrađene igračke – Gumbeki, Filceki i Zmijice utjelovljuju uvjerenje da igra treba biti zabavna, inteligentna, razvojno poticajna i pogodna te kod djece poticati kreativnost. Uz bogatu ponudu didaktičkih i kreativnih igračaka, Kištra će držati i radionice izrade vlastitih igračaka kako bi djecu naučila ne samo osnovama šivanja i procesa izrade igračaka već im i približila općeniti razvojni proces promišljanje proizvoda na zabavan i zanimljiv način.

Ekoteka & Fierce Women

Ekoteka je inovativni i višestruko nagtađivani brand dizajnerskih proizvoda koji su nastali spajanjem otpadnog tekstila, recikliranog papira i organskih materijala. Osmišljeni su s ciljem da budu u potpunosti iskoristivi te da se u njihovoj proizvodnji koristi što više odbačenih i starih materijala. Konkretno, to znači da ćemo na Kreativnici moći upoznati reciklirane rokovnike, reciklirane olovke, reciklirane blokove za pisanje, reciklirane podloške za čaše i reciklirane platnene torbe.

Fierce Women

Originalno osmišljena, tematski iznimno važna, vrhunski dizajnirana, društvena igra Fierce women sastoji se od 60 karata originalnih umjetničkih djela s ilustriranim portretima i kratkim biografijama žena koje su dale izniman doprinos razvoju društva u područjima znanosti, kulture, politike, feminizma, umjetnosti i aktivizma. 

FCKBL

FCKBL je modni brend namjenjen ženama koji donose linijski, ručno izvezene motive žena na odjevnim predmetima. Odjeća s potpisom FCKBL – pamučni t-shirtovi, bijele košulje i haljine, dizajniraju se i vezu unikatno, a dizajnerski motivi u sebi nose elemente ženstvene buntovnosti.

BURA

Buru čini grupa dizajnera odnosno tri brenda koja dijele komplementarnu estetiku i ljubav prema vremenskim nepogodama. Njihove kreacije – porculanski nakit, nakit od tkanine, nakit od poliestera, nakit od ljepljenke i kože, odjeća i torbe u sebi nose inspiraciju kretanja zraka i svježine koju on donosi.

Nedavne objave

Upišite traženi pojam i pritisnite enter

X