Skip to content
Špancirfest - Vizual

O ŠPANCIRFESTU

Koncerti, ulični performeri, radionice, izložbe, kreativa, bogata izlagačko-prodajna ponuda, gastronomski užici i brojni drugi sadržaji na deset dana pretvaraju predivnu povijesnu jezgru Varaždina u jedinstvenu festivalsku pozornicu, koja svake godine privuče stotine tisuća posjetitelja.

Špancirfest

Tko još nije čuo za Špancirfest, najveći, najpoznatiji i najomiljeniji ulični festival u Hrvatskoj?

Špancirfest u deset festivalskih dana oživljava Varaždin bogatstvom sadržaja i događanja stvarajući živopisnu atmosferu u kojoj svaka ulica stare gradske jezgre postaje neodoljiva kulisa, a svaki korak posebna priča. Po Špancirfestu se tih dana krajem kolovoza organizira život, planiraju godišnji odmori, odgađaju sve obaveze. To nije samo manifestacija, to je nezaboravno iskustvo koje morate doživjeti.

U četvrt stoljeća festival je razvio prepoznatljivost i vjernu publiku, a brojni koncerti, ulični performeri, predstave i radionice, izlagači i gastro ponuda, u Varaždin za kraj ljeta privuku više od 300 tisuća posjetitelja.

 

Špancirfest - Vizual

Špancirfest je danas veliko i važno kulturno-turističko događanje kojom se Varaždin zauvijek ucrtao na turističku i kulturnu kartu, ne samo Hrvatske, već i šire regije. Festival je to koji u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest, Varaždin na deset dana krajem kolovoza svake godine pretvaraju u središte svijeta.

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.