O ŠPANCIRFESTU

Koncerti, ulični performeri, radionice, izložbe, kreativa, bogata izlagačko-prodajna ponuda, gastronomski užici i brojni drugi sadržaji na deset dana pretvaraju predivnu povijesnu jezgru Varaždina u jedinstvenu festivalsku pozornicu, koja svake godine privuče stotine tisuća posjetitelja.

Što je Špancirfest?

Špancirfest je programom i brojem posjetitelja najveći, najpopularniji i najraznovrsniji festival u Hrvatskoj.On je i glazbeni i ulični festival; i kazališni i gastro i kreativni i tradicijski i partijanerski festival, koji je u više od dva desetljeća postojanja izrastao u jedan od simbola Varaždina od kojega je neodvojiv, takoreći, i duhom i tijelom.

Svake godine u posljednja dva vikenda kolovoza, i tjedan između njih, povijesna gradska jezgra Varaždina ispuni se bezbrojnim sadržajima: koncertima, uličnim performerima, predstavama, sadržajima za djecu, dizajnerskom, umjetničkom i izlagačkom ponudom, neodoljivim mirisima i okusima koji u grad privuku desetine tisuća veselih lica posjetitelja. Sve njih privuče ne samo bogati program već i riječima teško opisiva, ali svakako opipljiva, atmosfera festivalskog Varaždina.

Varaždin je u tih deset dana, u očima njegovih građana, ali i svih koji u njega stignu, pravo središte svijeta, velika pozornica i mjesto susreta, druženja, zabave i povezivanja.

Stoga je najbolji odgovor na početno pitanje možda i protupitanje „A što nije?“ jer Špancirfest je, kao i Varaždin koji ga je iznjedrio, sve ono što Vi želite da on bude.

Špancirfest je danas veliko i važno kulturno-turističko događanje kojom se Varaždin zauvijek ucrtao na turističku i kulturnu kartu, ne samo Hrvatske, već i šire regije. Festival je to koji u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest, Varaždin na deset dana krajem kolovoza svake godine pretvaraju u središte svijeta.

Upišite traženi pojam i pritisnite enter

X