Skip to content

Otvoren javni poziv za umjetnike u području izvedbenih umjetnosti

greenstreetsofeurope

???? ROK ZA PRIJAVU | 14. siječnja 2024. (23:59 sati, srednjoeuropsko vrijeme)

???? PDF  | https://tinyurl.com/greenstreetsofeuropeOpenCall

???? OBRASCI ZA PRIJAVU | https://forms.gle/8FAermmxvaoGULDa9

???? ŠTO

Transformacijski rezidencijalni projekt usmjeren na ekološke izazove u području izvedbenih umjetnosti u trajanju od 2023. do 2025. Ključni pokretač bit će umjetničke rezidencije koje će povezivati umjetnike s partnerskim festivalima. Projekt je sufinanciran iz Programa Kreativna Europa.

???? ZA KOGA

Profesionalni izvođači iz jedne od navedenih zemalja s iskustvom izvođenja u javnom prostoru, koji žele istraživati i razvijati nove i održivije formate za međunarodne turneje i programiranje u suradnji s četiri europska festivala.

???? PARTNERI

Imaginarius | Festival Internacional de Teatro de Rua PORTUGAL | Festival KoresponDance ČEŠKA | PASSAGE·Festival – međunarodni festival uličnog kazališta u Helsingør DANSKA | Špancirfest HRVATSKA |

???? ZAŠTO

Međunarodna razmjena (turneja) umjetničkih formata ključna je za stvaranje pristupačnosti živopisnim umjetničkim djelima, ne samo u metropolama Europe, već i u manjim sredinama. Međutim, konvencionalne prakse turneja doprinose ekološkom opterećenju. Partneri projekta Green Streets of Europe traže ponovno vrednovanje tih praksi, usmjeravajući fokus s umjetničkog proizvoda na umjetnički proces, kako za festivale, umjetnike tako i lokalnu zajednicu i publiku koja navedeno povezuje.

???? Pronađite više informacija putem naših profila na društvenim mrežama i festivalskih web stranica.

Službeni jezik projekta je engleski.

Projekt Green Streets of Europe sufinanciran je iz Programa Kreativna Europa.

European Festivals Association (EFA) #EFA #EFFE #festivals #europeanfestivals #opencall #performingarts #publicspace #outdoorarts #internationaltouring #sustainability #residency #opencall #creativeeurope #EUproject  #ArtisticProcessAsProduct

ISTRAŽI PROGRAM

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

ULAZNICE

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

NEDAVNE NOVOSTI

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.