Skip to content

Street highlights

Špancirfest 2019 - Stelzen Art - Elfs

Koliko se Špancirfest promijenio u protekla dva desetljeća teško je čak i opisati riječima. No neke stvari ostaju kao stalna vrijednost, a jedna od najboljih je program na ulicama festivala, iz kojeg Špancirfest i vuče korijene. Ulični performeri, “novi teatar”, kako god ih zvali, posebna su vrsta umjetnika, koja kombinira izvedbenu kreativnost, vrlo često cijeli splet nesvakidašnjih vještina te inovativnost i hrabrost jer između njih i publike nema nikakvih barijera niti posebnih scenskih pomagala. Upravo stoga što su potpuno otvoreni, izloženi i iskreni, kada su dobri, njihove nastupe pamtimo jako dugo. Špancirfest se trudi svake godine na ulice Varaždina dovesti najbolje, najoriginalnije ili najomiljenije ulične performere. Iako će program na ulicama biti bogat, izdvajamo nekoliko zanimljivih imena.

Stelzen art

Štulaši su nezaobilazni dio vizure Špancirfesta. U kojem god ruhu i obliku nastupali, njihovi graciozni pokreti nekako pristaju uz povijesna i festivalski ukrašena varaždinska pročelja. Stelzen art već poznajemo, a na Špancirfest stižu u najekstravagantnijem izdanju do sada – raskošnim leptirima koji će krasiti tisuće vaših Instagram fotografija i sjećanja.

Damat drummer

Udaraljkaši su uvijek poseban doživljaj, njihova vještina, talent, snaga i energija koju odašilju širi se mnogo dalje i šire od njihove (poprilične) čujnosti, a kako je ritam prvi i još uvijek najmističniji oblik glazbe, bubnjarski nastupi se ne zaboravljaju. Špancirfest je toga svjestan, svake godine dovodimo barem jednu udaraljkašku atrakciju, a ove predstavljamo Damat drummera, nevjerojatnog uličnog perkusionista čije su nastupe vidjeli prolaznici velikih trgova svih europskih velegradova, a nama stiže sa svojim  “street techno” programom.

JOHNman – Living Doll Performer

Jeste li znali da postoji svjetsko prvenstvo za živuće statue? U tom se svijetu cijeni sposobnost da se minimalizmom pokrene maksimum kreativnosti i interakcije kod gledatelja, a JOHNman očito ima veliku sposobnost za to jer je svjetsku krunu osvojio ne jednom već dva puta.

Njegova točka Blanko prekoračit će granice između umjetnika, gledatelja, promatranja i aktivnog sudjelovanja, a posjetitelji Špancirfesta moći će biti umjetnici i od samog umjetnika napraviti umjetničko djelo.

Špancirfest 2019 - John Man - Blanco

ISTRAŽI PROGRAM

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

ULAZNICE

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

NEDAVNE NOVOSTI

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.