Skip to content

Subota na Špancirfestu – neprekidni niz uzbuđenja

Prva festivalska subota donosi prvi puni dan svih programa Špancirfesta. Sve festivalske lokacije su otvorene, neke još od 9 sati što pruža nebrojene mogućnosti istraživanja ponude Špancirfesta.

Jutarnji program bit će prepun uličnih uzbuđenja koje će stvoriti sjajni bubnjari skupine DROM, začudni Mirror Crew te akrobatski Duo Kaos. Dječji program danas traje gotovo cijeli dan – Park kreative ima gomilu radionica, a Vindiland pregršt sadržaja za igru i zabavu, a šarenilu izlagača, dizajnera i umjetnika na ulicama teško je naći mjeru.

I glazbeni program traje od jutra, a za to će se pobrinuti Heroji ulica, glazbena kamperica i LOOP glazbena klinika sa svojom malenom pozornicom u Gajevoj ulici koja će tijekom Špancirfesta ugostiti mnoge slavne i obećavajuće glazbenike.

Večernji koncertni program donosi dašak juga. Kod vile Bedeković u 20.30 nastupit će Tedi Spalato, Zorica Kondža i Varaždinski tamburaški orkestar glazbeno spajajući Dalmaciju i kontinenta, a na PAN pozornici kod Starog grada u 21 svira obnovljena i naergenizirana Daleka obala.

Osim na koncertima pleše se i partija u Carlsberg Food & Retro party zoni gdje se večeras vrte hitovi 70tih i 80tih, na već slanoj Sunset zoni na kultnom Trgu Miljenka Stančića, a DJ-a ima i na krasno uređenom Špancir Burger Festivalu na Kapucinskom trgu.

No to nije sve! Festivalske ulice su u bilo koje doba dana pune zanimljivih događanja, popratnih programa i nepredvidivih iznenađenja pa je svu širinu i dubinu onoga što nudi Špancirfest moguće spoznati tek kad se stigne u Varaždin.

Za posjetitelje koji brinu o parkiranju napominjemo da se ispod Kapucinskog trga nalazi velika podzemna garaža (idealna za ostaviti vozilo i odmah ugrabiti kakav slasni burger), a uz ostala parkirališta, veoma je praktično ono kod Gradskih bazena u Zagrebačkoj ulici jer ga sa Špancirfestom povezuje besplatni gradski bus koji između 18 i 24 sata, svakih 15 minuta vozi besplatno.

Špancir burger festival na Kapucinskom trgu – TOP gastro iskustvo

Na Kapucinskom trgu ove se godine po prvi puta smjestio Špancir Burger Festival s probranim burgerskim kućicama i dvadesetak raznolikih delicija kreiranih od vrhunskih namirnica, osmišljenih i pripremljenih s velikom ljubavlju i strasti.

Burger majstori koji su stigli na Špancirfest odabrani su kako bi posjetiteljima najraznolikijeg hrvatskog festivala ponudili i jednako raznoliku ponudu okusa.

Jedan od njih je višestruko nagrađivana Reshetka – festivalska varijanta ekipe iz slavne Đurine Hiže koja se u Varaždinu nalazi na „domaćem terenu“.

Morske burgerske okuse predstavljat će ekipa iz Zadra, Picnic Fun Mingle, dok će toplinu i ugodnu ljutinu, „baš onak’ kak’ treba“, stvarati BBQ Hot Yard.

Gurmani željni istraživanja noviteta u kućici 4BURGERS – Your everyday burger mogu isprobati potpuno novi koncept burgera, a po prvi puta na jednom festivalu svoje mesne delicije uobličene u slasne burgere spravljene od domaćeg mesa, predstavlja i mesnica The meat u suradnji sa chefom Nenadom Komesom.

Posebno zanimljiva je ponuda kućice Beg’s Plant Based, koja nudi burger kreacije bez mesa koji će možda uspjeti razuvjeriti i mnoge zaklete mesoljupce.

Uz burgere tu su i tekući užici u rasponu od koktela do piva, uz poneku domaću rakiju, a taj pravi potpouri okusa i doživljaja zaokružuje zanimljiv glazbeni program čime Špancir burger festival postaje pravo gastro-party žarište festivala.

Radno vrijeme Špancirf burger festivala:
Nedjelja – četvrtak 17.00 – 01.00
Petak i subota 17.00 – 03.00

foto: Sandro Sklepić

ISTRAŽI PROGRAM

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

ULAZNICE

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

NEDAVNE NOVOSTI

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.