Skip to content

3… 2… 1… POČINJEMO!

Špancirfest 2019 - Stari grad

POČINJE 21. ŠPANCIRFEST – OPROŠTAJ OD LJETA S GOTOVO 500 PROGRAMA

Posljednjih deset dana kolovoza već je punih 20 godina rezervirano za oproštaj od ljeta sa Špancirfestom! Varaždinski festival postao je najveće, najpopularnije i najraznovrsnije događanje u Hrvatskoj, a ove godine donosi gotovo 500 različitih programa odabranih i posloženih tako da zadovolje sve ukuse. 

Cjelokupni program festivala možete pronaći na https://www.spancirfest.com/program/, a mi skrećemo pažnju na ono najzanimljivije što vas čeka prvog festivalskog vikenda.

Koncertni program u 20.30 otvara Božo Vrećo na romantičnoj pozornici kod Vile Bedeković Karata ima još malo, a po cijeni od 80,00 kuna mogu se kupiti na https://www.spancirfest.com/.

Špancirfest 2019 - Božo Vrećo

Vilu Bedeković sutra, u subotu 23. kolovoza, očekuje i RASPRODANI koncert The Frajli, a u nedjelju, 25. kolovoza na rasporedu je prva od šest klazališnih hit-komedija – “Pod hitno na hitnu” Kerekesh Teatra, za koju su ulaznice dostupne ovdje https://www.spancirfest.com/

PAN pozornica na Starom gradu svoj koncertni niz započinje koncertom world music atrakcije The Gipsy Kings by Baliardo u 22 sata, a odmah nakon njega, na pozornici KVART, koja se nalazi u neposrednoj blizini svirat će riječki Jonathan oko 23.30. U subotu, 24. kolovoza, na PAN pozornici će biti žestoko jer dolaze trenutno najveće hrvatske hip-hop zvijezde i to u tandemu – Krankšvester i Vojko V, a taj spektakl počet će u 21 sat. Na pozornici KVART nastavit će se u sličnom tono jer dolaze High 5.  U nedjelju 25. kolovoza na veliku PAN pozornicu dolaze kultni Gustafi, a nakon njih će na KVART pozornici svirati sjajni varaždinski Jam ritual. 

Program na Korzu, glavnom varaždinskom trgu otvara varaždinska atrakcija Ginger u petak 23. kolovoza u 20 sati, u subotu svira Adastra, a u nedjelju prvi vikend završava nastupom sjajne Ivane Galić.

Špancirfest 2019 - Koncerti - Stari grad

No, to nije sve od glazbe prvog vikenda jer se na Špancirfestu svira na svakom uglu gdje će vas uveseljavati Heroji ulica te hodajući bandovi poput Sopaloce, Senora Markusena ili Damat Drummera, a program na ulicama Špancirfesta donosi i druge sjajne performere poput Stelzen Art štulaša ili Dr. Bubblesa.

Park kreative kreće punom parom s cijelim nizom kreativnih, razvojno poticajnih i zabavnih radionica, a prepun dječjeg smijeha bit će i legendarni Vindiland kod lančane kule na ulazu u prostor Starog grada te veliki zabavni par siza sjevernog bedema Starog grada.

Zona Stari grad i ove je godine središte zabave na Špancirfestu pa osim dvije koncertne pozornice, programa KVART, Vindilanda i zabavnog parka nudi brojne ugostiteljske objekte sa streetfood ponudom, ali i večernji/noćni party program koji će se preliti i na obližnji Trg Miljenka Stančića odnosno Vinski grad smješten u dvorištu palače Sermage.

Varaždinske ulice prepune su izlagača, kućica i štandova s kojih se nudi raskošni asortiman proizvoda, zalogaja i rukotovorina, a svakako ne treba preskočiti ni Kreativnicu u Uskoj te Umjetničku u Školskoj ulici gdje će dizajneri u prvoj, a slikari, kipari i crtači u drugoj stvarati, izlagati i prodavati svoja djela u izravnom kontaktu s posjetiteljima i uz bogati popratni program.

Posebna atrakcija – Universe show, koji posebnom 3D 360° projekcijom posjetirtelje vodi na put u svemir smjestio se na Kapucinskom trgu, a ulaznice za njega, po cijeni od 29,00 kuna mogu se kupiti u sustavu EVENTIM ili na samoj lokaciji. Djeca do 6 godina starost ne plaćaju ulaznicu.

Špancirfest 2019 - Koncerti - Vizual

ISTRAŽI PROGRAM

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

ULAZNICE

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

NEDAVNE NOVOSTI

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.