Skip to content

Bogat program ovogodišnjeg Špancirfesta!

Špancirfest 2018 - Press konferencija

Od 17. do 26. kolovoza, za manje od mjesec dana, u Varaždinu će se održati jubilarni 20. Špancirfest. Organizator Špancirfesta, Turistička zajednica grada Varaždina je, uz podršku Grada Varaždina te brojnih sponzora i partnera festivala, za ovo slavljeničko izdanje najvećeg, najpopularnijeg i najraznovrsnijeg hrvatskog festivala, pripremila bogat program, koji će, kao i svake godine, povijesnu gradsku jezgru Varaždina pretvoriti u najveću pozornicu u ovom dijelu Europe.

Gledajući u brojkama, Špancirfest je u dvadeset godina izrastao u nezaobilaznu kulturno-turističku manifestaciju kontinentalne Hrvatske, koja se od malog lokalnog događanja pretvorila u festival koji će se u svojem 20. izdanju odvijati na 35 hektara varaždinske gradske jezgre, a iznimno bogat sadržaj svake godine  u Varaždin privuče oko 265 000 posjetitelja. Tako će na ovogodišnjem Špancirfestu biti održano gotovo 60 glazbenih programa – 28 koncerata na tri glazbeno profilirane pozornice te niz DJ-a zaduženih za dobru zabavu, šest kazališnih predstava, oko 150 uličnih programa od čega 70-tak izvedbi performera te 80-tak izvedbi uličnih glazbenika izabranih na posebnom već tradicionalnom natječaju “Postani heroj ulica Špancirfesta”.

Kao generator kreativnosti za sve uzraste, Špancirfest je za svoje 20. izdanje pripremio i posebno raskošan program Parka kreative (ujutro i poslijepodne, svakog od deset festivalskih dana) s 40-tak radionica, predstava i ostalih sadržaja za djecu, koja neće ostati zakinuta ni za popularni Vindiland kod Starog grada i novost – zabavni park. Program radionica mnogo je širi te je i ove godine organizirana LOOP glazbena klinika s 30-tak besplatnih, edukativnih radionica za sve koji žele početi svirati ili proširiti svoje sviračko umijeće i znanje.

Uz to, tu je i raskošna izlagačko-prodajna ponuda, a na Špancirfestu ćete moći doživjeti i brojna gastronomska iskustva, Vinski grad i još desetine raznih popratnih programa.

Špancirfest uvršten među 20 festivala u Europi

Špancirfest nije samo najveći, najpopularniji i najraznovrsniji hrvatski festival, sve popularniji kod brojnih posjetitelja iz cijele Srednje Europe, već je naša jedinstvena kombinacija bogatog glazbenog, uličnog, perfomerskog, kreativnog i gastronomskog programa, sljubljena s predivnom kulisom varaždinske povijesne jezgre, zanimljiva i turističkim profesionalcima iz cijelog svijeta.

Tako je najveća kanadska turistička web stranica www.flightnetwork.com nedavno objavila svoj ovogodišnji popis najboljih europskih umjetničkih i kulturnih festivala (https://www.flightnetwork.com/blog/europes-top-20-art-and-culture-festivals-in-2018/)  na koji je uvrstila i Špancirfest i to uz bok velikim i moćnim manifestacijama iz velikih turističkih i kulturnih centara poput Lisabona, Barcelone, Praga ili Budimpešte.

Veliko je to priznanje kvaliteti i popularnosti Špancirfesta na stranici s više od 250 tisuća posjeta mjesečno, čije su posljednje kampanje bile prenesene u velikim svjetskim medijima poput LA Timesa, Forbesa, MSN-a i Yahoo Newsa.

Špancirfest uvršten na Mastercardovu listu priceless.com

Špancirfest je uvršten u probrano društvo posebno odabranih destinacija Mastercardove platforme Priceless Cities (priceless.com). Riječ je o internetskoj destinacijskoj stranici koja korisnicima Mastercard kartica pruža jedinstvene mogućnosti, privilegiran pristup raznim događanjima te posebne ponude –  kako bi se povezali s gradovima u kojima žive i putuju.

S 42 destinacije, dostupne za korisnike iz 87 zemalja, ovo digitalno odredište nikada ne izlazi iz mode te daje priliku za uživanje u najboljim sportskim manifestacijama, zabavi, gastronomskim ponudama, kupnji i drugim pogodnostima. Za razliku od ostalih internetskih stranica za putovanja, Priceless Cities pruža jedinstven pogled iza kulisa, na privatna iskustva i ulaznice za najpoželjnije događaje, isključivo za korisnike Mastercarda.

I za 20. slavljeničko izdanje Špancirfesta pripremljena je takva, posebna ponuda, a sam odabir Špancirfesta da bude na popisu tih pomno odabranih iskustvenih destinacija lijepa je potvrda, slobodno možemo tvrditi, globalne kvalitete najvećeg i najpopularnijeg hrvatskog festivala.

Bajaga i instruktori umjesto Parnog valjka

Iako je koncertni program na besplatnoj, glavnoj PAN pozornici Špancirfesta ispod zidina Starog grada trebao otvoriti Parni valjak, bend nažalost neće moći nastupiti na ovogodišnjem festivalu. Razlog je zdravstveno stanje Akija Rahimovskog, kojemu treba još malo odmora kako bi  Parni valjak najesen u punoj formi mogao ponovo početi nastupati. Organizator Špancirfesta, Turistička zajednica grada Varaždina, Akiju želi brz i potpun oporavak, a Parnom valjku se veselimo na nekom od budućih izdanja Špancirfesta.

Koncertni niz na PAN pozornici kod Starog grada tako će započeti Bajaga i instruktori, stari znanci Špancirfesta na kojem su 2010. i 2015. održali sjajne i emocijama prepune nastupe te se vraćaju da zajedno proslavimo 20. rođendan najpopularnijeg hrvatskog festivala.

ISTRAŽI PROGRAM

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

ULAZNICE

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

NEDAVNE NOVOSTI

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.