Skip to content

Doživite Špancirfest iz zraka povodom 27. aeropiknika na varaždinskom aerodromu

Špancirfest 2017 - Aeromiting

U četvrtak, 24. kolovoza, oko 11 sati, na nebu iznad Varaždina borbeni zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će vježbu presretanja. Preletom MIG-ova 21 bit će najavljen 27. aeropiknik, koji će 25. i 26. kolovoza organizirati Aeroklub Varaždin.

Ovom atraktivnom vježbom piloti nadzvučnih borbenih zrakoplova najavit će našu priredbu koju organiziramo u suradnji s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske. Pozivamo sve špancirere da u petak, 25. kolovoza u poslijepodnevnom terminu posjete štand Aerokluba Varaždin na Kapucinskom trgu, uz zgradu Croatia osiguranja, gdje će imati prigodu doživjeti uzbuđenje leta na nadzvučnom borbenom zrakoplovu, budući da će Hrvatsko ratno zrakoplovstvo postaviti i simulator letenja na MIG-u 21 – poručio je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varaždin najavljujući ovu atraktivnu zrakoplovnu priredbu koja nastavlja dugu i bogatu tradiciju aeropiknika u našem gradu.

U petak poslijepodne će štand Aerokluba Varaždin posjetiti i visoko izaslanstvo Ministarstva obrane na čelu s brigadnim generalom Zdravkom Jakopom, državnim tajnikom u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske.

Naše atraktivne priredbe, kakve su predstojeći aeropiknik ili međunarodni Airshow, koji ćemo organizirati u srpnju sljedeće godine, ne bismo uspjeli organizirati bez svesrdne pomoći Ministarstva obrane. Stoga će posjet visokog izaslanstva MORH-a na čelu s generalom Jakopom biti prigoda da zahvalimo Ministarstvu obrane na pomoći pri organizaciji naših zrakoplovnih priredbi, ali i da najavimo suradnju u organizaciji CIAV-a 2018. godine, čiji će suorganizator biti upravo Ministarstvo obrane Republike Hrvatske – naglasio je Branko Komar, predsjednik Aerokluba Varaždin.

Aeroklub Varaždin će u subotu organizirati i informativne letove nad Varaždinom, pa će zainteresirani moći Špancirfest doživjeti i iz zraka.

Više informacija o načinu prijevoza do aerodroma, cijenama panoramskih letova, druženju s pilotima, fotografiranju zrakoplova te dodatnim sadržajima potražite na službenoj web stranici ili na Facebook stranici Aeropiknika.

Prisjetimo se kako je to bilo davne 1969-te u sljedećem video prilogu ispod.

ISTRAŽI PROGRAM

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

ULAZNICE

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

NEDAVNE NOVOSTI

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.