Skip to content

Hrvatska pošta izradila prigodni poštanski žig povodom 25. obljetnice Špancirfesta

Špancirfest - Stari Grad

Kako bi obilježila jubilarni 25. Špancirfest, Turistička zajednica grada Varaždina, u suradnji s Hrvatskom poštom, inicirala je  izradu prigodnog poštanskog žiga, koji će se aplicirati na poštanske pošiljke i filatelističke uratke na dan otvorenja Festivala, 18.08.2023. Želite li i vi svoju pošiljku „ukrasiti“ žigom imate priliku to učiniti samo danas i odnijeti svoju pošiljku u poštu, Trg slobode 9, jer nakon toga žig će se čuvati u muzeju Hrvatske pošte i više neće biti u primjeni. Svaka pošiljka s ovim žigom zapravo posjeduje kolekcionarsku vrijednost pa pozivamo sve građane da danas ožive staru tradiciju slanja pisama i razglednica i pošalju lijepu poruku njima posebnoj osobi koju bi voljeli sresti na Špancirfestu i s njom podijeliti emocije i doživljaje. Prigodni žig moguće je pogledati na službenim stranicama Hrvatske pošte.

No to nije sve, jer Hrvatska pošta, u sklopu filatelističkog šaltera, omogućuje i kupovinu prve poštanske marke Špancirfest iz 2018. godine (raritet u ograničenoj količini). Varaždinski klub kolekcionara poziva vas i na španciranje glavnim poštanskim uredom Hrvatske pošte, Trg Slobode 9, gdje vas očekuje filatelistička izložba predsjednika VKK Varaždin Milana Pavlekovića te prikaz dijela filatelističke povijesti, vezane uz Špancirfest proteklih godina.

ISTRAŽI PROGRAM

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

ULAZNICE

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

NEDAVNE NOVOSTI

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.