Skip to content

Kazališno-cirkuski spektakl Mú oduševio špancirere

Špancirfest 2016 - Drugi dan špancirfesta - Mu

LAIBACH, TRANSE EXPRESS I HOMMAGE ARSENU DEDIĆU OBILJEŽILI DRUGI DAN ŠPANCIRFEST…

Varaždin, 21. kolovoza, 2016. – Najveći ulični performans ikad održan u Hrvatskoj, u izvedbi francuske akrobatske skupine Transe Express zadivio je i zabavio posjetitelje drugog dana Špancirfesta. Dok su jedni uživali u vještinama uličnih umjetnika i kreativaca, ljubitelji glazbe došli su na svoje koncertima Laibacha, Ramba Amadeusa, Quasarra te posebnim hommageom Arsenu Dediću zajedničkim nastupom Matije Dedića, Tedija Spalata, Lee Dekleve i Zorana Predina.

Dupkom pun Kapucinski trg ugostio je sinoć kazališno-cirkuski spektakl Mú, najnoviju izvedbu skupine Transe Express, pionire ulične umjetnosti, koji se rado nazivaju i izumiteljima mašte. Taj su nadimak opravdali impresivnim nastupom, odnosno jedinstvenom kombinacijom glazbe, vizualne umjetnosti, cirkuskih i akrobatskih vještina te kazališta. Važan dio izvedbe je i produkcija koja uključuje divovske strukture koje se otvaraju kao glazbene kutije te lebdeće skulpture, simbolizirajući izlet od Zemlje do Mjeseca, prateći stope Julesa Vernea. Uz trideset izvođača na zemlji i u zraku, u tehničku izvedbu predstave uključeno je više od četrdeset ljudi, a teleskopski kran od sto dvadeset tona scenografiju i izvođače podigao je na tridesetak metara visine.

Drugi je dan jednostavno bio rezerviran za impresivne nastupe pa je tako okupljenu publiku pred Pan pozornicom u Starom gradu oduševio kultni Laibach. Jedan od najpoznatijih slovenskih bendova, koji vojsku obožavatelja ima u cijeloj Europi, ali i svijetu, ne voli „etikete“ pa ga je samim time teško svrstati u određeni žanr, no jedno je sigurno – svojim beskompromisnim stavom i glazbenim izričajem već 35 godina oduševljava obožavatelje, a ni Špancirfest nije bio iznimka. Ljubitelji opusa Arsena Dedića uživali su u zajedničkom nastupu Matije Dedića, Tedija Spalata, Lee Dekleve i Zorana Predina koji su na pozornici Vile Bedeković izveli njegove legendarne pjesme.

Ovu pozitivnu atmosferu i kreativni duh omiljenog festivala posjetitelji mogu ponijeti sa sobom kući jer je vikend rezerviran za akciju gerilskog tiskanja majica na ulici na šahtu brendiranom logom Špancirfesta. Akcija će se održati i sutra od 18 do 19 sati u Uskoj ulici, a svi zainteresirani trebaju donijeti svoju jednobojnu majicu svjetlijih tonova na koju će im umjetnici iz Kreativnice u Uskoj ulici izravno na šahtu otisnuti logo Špancirfesta tekstilnim bojama koje se nakon fiksiranja glačalom ne ispiru.

Kraj prvog vikenda Špancirfesta posjetitelji će dočekati uz nastupe Urbana & 4, Pips Chips & Videoclipsa, Repetitora, Electric Swing Circusa i Toma & The Twistersa. Cijeli će dan prolaznike zabavljati ulični svirači, plesači, maskirani glumci i drugi umjetnici, a održat će se i brojne radionice za djecu i odrasle.

U utorak, 23. kolovoza posjetitelje očekuje posebna glazbena poslastica i najveći koncertni spektakl – nastup Manu Chaoa i La Venture, a za obožavatelje je pripremljen i paket koji uključuje prijevoz autobusom ZG-VŽ-ZG i ulaznicu za koncert. Predviđeni polazak je u 16.30 sati sa zagrebačkog kolodvora, a povratak je u 1 sat u noći s varaždinskog kolodvora. Paket se može kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te na stranici www.eventim.hr  po cijeni od 250 kuna.

Kulturno-zabavni ulični program Špancirfesta besplatan je, dok je za koncerte na pozornici Croatia Osiguranje (Vila Bedeković) i Pan pozornica (Stari grad) potrebno kupiti ulaznicu. Prijave na radionice te više informacija o programu mogu se pronaći na stranici https://www.spancirfest.com/radionice/ .

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te na njihovoj službenoj internetskoj stranici www.eventim.hr kao i na službenoj stranici festivala www.spancirfest.com .

ISTRAŽI PROGRAM

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

ULAZNICE

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

NEDAVNE NOVOSTI

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.