Kategorija: Novosti, Uncategorized

Špancirfest u suradnji s LOOP Glazbenom agencijom već treću godinu zaredom donosi LOOP Glazbenu kliniku, zanimljiv, bogat, popularan i iznimno kreativan festivalski program posvećen upoznavanju glazbenih instrumenata te učenju odnosno usavršavanju glazbenih vještina, bez obzira na dob i umješnost polaznika odnosno njihov glazbeni ukus. Kako je glazba jedan od simbola Varaždina i Špancirfesta, ne čudi da je LOOP Glazbena klinika svoj prirodni dom pronašla kao dio službenog programa najvećeg i najzabavnijeg hrvatskog festivala, a uspjeh proteklih dvaju izdanja potaknuo je mnoge novosti u ovogodišnjem programu.

Prije svega, Glazbena će se klinika ove godine nalaziti na novoj lokaciji  – u  Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici gdje će u deset festivalskih dana biti održano cijelo bogatstvo događanja, radionica i drugih s glazbom i sviranjem povezanih aktivnosti.

Svih deset dana Špancirfesta posjetitelji će tako moći razgledati zanimljivu izložbu glazbenih instrumenata, upoznati se s njima i saznati nešto novo, dobiti savjet  ili ih čak i isprobati.

Glazbene radionice ove će godine biti još brojnije i zanimljivije te su podijeljene u dva bloka, ovisno o ciljanoj publici. Djeca, početnici i svi koji se tako osjećaju moći će svih deset dana Špancirfesta, od 10 do 16 sati, upoznati osnove gitare, bubnjeva, klavira i klavijatura dok je za one iskusnije, vještije i ozbiljnije namijenjen niz večernjih Masterclass radionica.

Masterclass radionice voditi će eminentni glazbenici: Ivana Galić, Elvis Stanić, Nenad Resnik, Tomislav Franjo Šušak, Kristian Terzić, Ricardo Luque, Zamba i drugi. Oni će polaznicima približiti razne stilove sviranja i glazbenog izražavanja, prenijeti svoje studijsko, koncertno i životno glazbeničko iskustvo. Uz to, na potpuno opremeljenoj pozornici ispred Varaždinske kuće polaznici radionica, njihovi mentori, ali i svi prolaznici koji se na to ohrabre, imat će  priliku zasvirati i pokazati svoje, možda i dobro skrivene, glazbene talente. Instrumente i svu potrebnu opremu za ulične svirke osigurat će LOOP Glazbena agencija, potpuno besplatno.

Masterclass mentori neće na Špancirfestu biti samo u funkciji edukatora, oni će, kao još jedna novost, održati i niz koncerata na festivalskoj pozornici na glavnom varaždinskom trgu, popularnom Korzu, a neki od njih bit će aktivni i u još jednoj novosti LOOP glazbene klinike – afterparty programu koji će se održavati na poznatoj klupskoj lokaciji Centra Sloboda.

Svi programi LOOP Glazbene klinike su besplatni!

LOOP I NA KORZU

Na Korzu će, kao rezultat suradnje Špancirfesta i LOOP Glazbene agencije tako 25. kolovoza nastupiti Ivana Galić s programom crnačkog gospela, 26. kolovoza jedan od najboljih hrvatskih jazz fusion gitarista, multiinstrumentalist i najnagrađivaniji hrvatski jazz skladatelj novije generacije – Elvis Stanić s Jed Becker′s Group Dan poslije, 27.8. zvuk Afrike donijet će senegalski glazbenik Commi Balde & Kaira Kela band , a posljednjeg dana Špancirfesta, 1. rujna glavni varaždinski trg će rasplesati Ricardo Luque.

Nedavne objave

Upišite traženi pojam i pritisnite enter

X