Skip to content

MOP Špancirfest: radionice

Špancirfest 2017 - MOP

RADIONICA 12.5. – HDD Dizajn početnica — Una Rebić — Zastavljajmo

U doba sve izraženijeg individualizma i razdvajanja gonjenog strahom, najmlađe je potrebno podsjetiti na vrijednosti tolerancije i zajedništva, u svom bogatstvu raznolikosti koje ovaj planet posjeduje. Radionica sastavljanja odnosno zastavljanja bit će zato posvećena osmišljavanju još službeno nepostojeće zastave Zemlje—planeta kojeg (zajedno) obitavamo. Nakon kratkog uvoda u povijest i osnovna grafička načela dizajna zastava—discipline poznate pod imenom veksilografija, krenut ćemo u grupno promišljanje postojećih te ideaciju i dizajn nove zastave naše planete. Svi polaznici izradit će i ponijeti sa sobom odabranu zastavu.

VODITELJICA RADIONICE
UNA REBIĆ multidisciplinarna je praktičarka. Obrazovanje stječe u polju dizajna (BA) i medijske umjetnosti (MA), a između dva studija također i višegodišnje iskustvo u umjetničkoj direkciji i promociji glazbenih događaja u Italiji gdje je studirala i radila. Trenutno živi u Ljubljani dok aktivno djeluje i u Rijeci. Smatra da ju iskustvo edukacije i rada s mladima i mlađima obogaćuje i otvara prostor za uzajamno prenošenje znanja.

Uzrast polaznika: viši razredi osnovne škole (V-VIII)
Rok za prijave: Četvrtak, 11.05. ili do popunjavanja mjesta

Link za prijave na radionicu:
https://goo.gl/forms/jR7OS79xivO5tLqO2


RADIONICA 13.5. – HDD Dizajn početnica — Maja Jandrić — The many sides of paper

MOP Špancirfest i Pučko otvoreno učilište Varaždin održati će radionicu BBC micro:bit računala. Svi sudionici dobit će potrebne robote na posudbu u toku radionice. U uvodnom dijelu ukratko će se predstaviti kampanja “STEM revolucija” i namjena BBC micro:bit računala. U glavnom dijelu radionice polaznici u rasponu će savladati osnovne naredbe BBC micro:bit računala.

BBC micro:bit je tehnologija koju je razvio BBC s Microsoftom i drugim partnerima kako bi učenike što masovnije privukli na STEM područje, ali se može koristiti i u svim školskim predmetima.

Uzrast polaznika: niži i viši razredi osnovnih škola (I-VIII)
Rok za prijave: Petak, 12.05. ili do popunjavanja mjesta
Link za prijave na radionicu:
https://goo.gl/forms/ekSuAYs2JHbXSQCj2


RADIONICA 13.5. – HDD Dizajn početnica — Maja Jandrić — The many sides of paper

U ovoj radionici bavit ćemo se papirom i njegovim sposobnostima transformacije. Kroz origami tehnike na zabavan ćemo način proći i iskusiti neke od glavnih pojmova u dizajnu, kao što su: modularnost, gradnja, svojstva materijala, taktilnost, statika i dinamika… Pritom ćemo razvijati prostornu percepciju, finu motoriku, osjećaj za zajedništvo i timski rad.

VODITELJICA RADIONICE
Maja Jandrić je nagrađivana dizajnerica koja trenutno završava diplomski Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu, smjer Produkt dizajn. Područje interesa su joj DIY dizajn i socijalni dizajn. Voli sunce, prirodu i društvene igre, a u slobodno vrijeme se bavi plesom, fotografijom i crtanjem.

Uzrast polaznika: niži razredi osnovne škole (I-IV)
Rok za prijave: Četvrtak, 11.05. ili do popunjavanja mjesta
Link za prijave na radionicu:
https://goo.gl/forms/A9KBmLkvjR1dldQx1

ISTRAŽI PROGRAM

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

ULAZNICE

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

NEDAVNE NOVOSTI

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.