Skip to content

6. MOP Špancirfest – Varaždin ponovno postaje kreativno multimedijalna zona!

Špancirfest 2017 - MOP

Bliži nam se održavanje šestog festivala multimedije, MOP Špancirfest, koji će u Varaždin dovesti neke od najutjecajnijih digitalnih kreativaca iz regije uz brojne radionice za svakoga. Festival će započeti 4. svibnja, a održavat će se sve do 13. svibnja u različitim prostorima u varaždinskoj povijesnoj jezgri.

U palači Herzer održat će se deset predavanja koja obuhvaćaju šire digitalno stvaralaštvo, a uz predavanja održati će se i četiri radionica s tematikom moderna web tehnologija, ilustracija i revolucija u školstvu pomoću BBC micro:bit tehnologije. Ove godine festival više vremena i programa posvećuje djeci i mladima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te će se u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom održati dvije radionice uvoda u dizajn. Tijekom festivala u Galerijskom centru Varaždin održat će se tri izložbe koje obuhvaćaju različite multimedijalne izričaje te radove istaknutih umjetnika, ali i studenata Sveučilišta Sjever.  – istaknuo je direktor festivala Fran Mubrin.

U sklopu programa premijerno će biti prikazan dokumentarni film RAW CHICKS.BERLIN uz predstavljanje projekta Ksenije Ladić pod nazivom SLUŠAM VARAŽDIN. SLUŠAM VARAŽDIN je umjetnički projekt u kojem autorica istražuje i pronalazi mjesta u Varaždinu koja nude specifičan auditivni doživljaj. U ishodu rada sabrana mjesta biti će predstavljena u formatu fizičke karte i mobilne aplikacije kojom će posjetitelj moći istražiti krajobrazne-arhitekturalne posebnosti Grada Varaždina. Autorica će odabranom zbirkom mjesta potaknuti posjetitelja na svjesno slušno traganje kojom će se obogatiti i njegova vizualna percepcija te stvoriti jedinstven doživljaj grada. Ovaj projekt je odličan nastavak suradnje Udruge MOP i Turističke zajednice grada Varaždina, a koja je započela na prošlogodišnjem festivalu. – rekla je direktorica TZ-a grada Varaždina Jelena Toth.

Usto, MOP Špancirfest 06 bit će upotpunjen i zanimljivim zabavnim sadržajima u večernjim satima, poput koncerta varaždinskog bend Sowas u mističnom ambijetnu Sinagoge, zatim House večeri u petak u sinergiji s River festivalom i završnim zabavnim MOP & ŠUŠ kolektiv programom u Caffe bar Elephant.

Udruga MOP je započela sa službenim radom 2014. godine, a s organizacijom MOP festivala krenulo se već u proljeće 2012. godine. Varaždinski festival multimedije  do sada je održan 5 puta kao godišnji festival kroz koji se promiče multimedija i digitalna kultura, a  s naglaskom na razmjeni znanja i kreativnom korištenje novih tehnologija u umjetnosti, znanosti i dizajnu.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Sveučilišta Sjever, a partner Udruge MOP i suorganizator festivala je Turistička zajednica grada Varaždina (TZGV). Isto tako, Udruga MOP kao partner TZGV-a uključuje se u organizaciju multimedijalnog kreativno programa Špancirfesta koji će biti programska ekstenzija Udruge MOP kroz godinu. Partneri festivala su Galerijski centar Varaždin, Gradski muzej Varaždin, Koncertni ured Varaždin, te POU Varaždin i kino Gaj.

Cjeli program MOP Špancirfesta možete preuzeti ovdje

Program po danima: 11. svibanj, 12. svibanj i 13. svibanj.

MOP ŠPANCIRFEST

https://www.facebook.com/events/134801350393633/

www.mop-fest.com

ISTRAŽI PROGRAM

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

ULAZNICE

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

NEDAVNE NOVOSTI

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.