Skip to content

Raspisan natječaj za sudjelovanje u ŠKOLSKOJ ULICI-ULICI UMJETNIKA na ŠPANCIRFESTU 2023.

Špancirfest - Školsla ulica

Turistička zajednica grada Varaždina kao organizator festivala ŠPANCIRFEST 2023., dana 16. svibnja 2023. godine raspisuje natječaj za sudjelovanje u ŠKOLSKOJ ULICI-ULICI UMJETNIKA na ŠPANCIRFESTU 2023.

Pozivaju se autori/ce koji/e djeluju u polju slikarstva, kiparstva, grafike, fotografije, ilustracije, land arta, performansa, umjetničkih instalacija i konceptualne umjetnosti da sudjeluju i predstave svoj rad na festivalu Špancirfest koji će se održati od 18. do 27. kolovoza 2023.

Ideja festivala je graditi umjetničku ulicu te okupiti autore/ice da istaknu, promoviraju svoj rad i umjetničko stvaralaštvo te posebno demonstriraju svoj rad tijekom izlaganja.

Umjetnici zainteresirani za sudjelovanje pozivaju se da predlože način uključivanja u festival (izlaganje i/ili umjetničke akcije, preformansi i slično).

Za promociju i prezentaciju umjetničkih radova i umjetničkih akcija na raspolaganje se stavlja Školska ulica (spaja Gundulićevu i Draškovićevu ulicu).

Sukladno predloženom programu umjetnika organizator će osigurati adekvatan prostor u ulici i uvjete na navedenom prostoru.

Prijavom na natječaj umjetnik/umjetnica se obvezuje na radno vrijeme izlaganja od 10 do 22 sata.

Prijavu je potrebno dostaviti do 7. srpnja 2023. godine putem e-maila: [email protected] ili poštom na adresu: Turistička zajednica grada Varaždina, Ivana Padovca 3, 42000 Varaždin, s naznakom: “Natječaj za Školsku ulicu – Špancirfest 2023.”.

Prijava treba sadržavati:

  • CV umjetnika / izlagača (obavezan kontakt)
  • Kratki opis sudjelovanja/prezentacije/aktivnosti
  • Fotografije materijala koji se predlažu za izlaganje

Nakon završetka ovog natječaja Komisija sastavljena od 3 člana organizatora festivala odabrat će sudionike na festivalu Špancirfest 2023.

Svi prijavitelji bit će obaviješteni o rezultatima natječaja pismeno najkasnije do 14.srpnja 2023. godine.

Sva pitanja vezana uz natječaj mogu se uputiti putem e-maila: [email protected].

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.