Skip to content

Volontiraj na Špancirfestu!

Špancirfest - Volonteri

Biti dio organizacijskog tima Špancirfesta jedinstveno je iskustvo. Prema riječima mladih ljudi, koji su u ovih 25 godina sudjelovali i pomagali u organizaciji i realizaciji festivala, vidjeti desetke tisuća posjetitelja koji se zabavljaju i uživaju posjećujući bezbrojne sadržaje Špancirfesta te znati da si dio male i složne ekipa koja to sve omogućava, neopisiv je osjećaj!

Uz dobre organizacijske vještine, komunikativnost, voljom za timski rad te velikom motivacijom da svaki Špancirfest nadmaši onaj prethodni u svakom pogledu, tražimo ljude koji su spremni napraviti i korak više. Za one koji ga organiziraju Špancirfest je zahtjevan posao, ali i sjajna zabava, druženje s fantastičnom ekipom, upoznavanje ljudi iz cijelog svijeta te dragocjeno iskustvo koje može otvoriti mnoga vrata. Ako mislite da svojim radom, osobnošću i vještinama možete pridonijeti organizaciji festivala, da možete zajedno s nama napraviti taj korak više, pozivamo vas da se prijavite za volontiranje na Špancirfestu 2023.

Tražimo ekipu za rad i pomaganje na sljedećim poslovima (rad u 2 smjene):

1) PRATITELJ ULIČNOG ILI GLAZBENOG PROGRAMA

Pratiteljska služba festivala zadužena je za: prijem izvođača, upoznavanje izvođača s festivalom i prostorom odvijanja nastupa te lokacijama za smještaj i prehranu, akreditiranje izvođača, ispunjavanje manjih tehničkih zahtjeva izvođača, koordinaciju komunikacije između izvođača i osoba zaduženih za produkciju programa (svjetlo, zvuk, binska oprema, tehnička služba), opremljenost i opskrbljenost garderoba u skladu sa specifičnim zahtjevima izvođača (u suradnji s ostalim službama festivala) te ostale poslove vezane uz boravak izvođača i njihov nastup na festivalu.

2) INFORMATOR

Rad na informatorskim poslovima u Turističko informativnom centru Turističke (TIC) zajednice grada Varaždina obuhvaća: pružanje informacija o festivalu, turističkih informacija o Varaždinu i okolici te obavljanje ostalih poslova (u suradnji s drugim festivalskim službama) na osiguranju optimalnog funkcioniranja TIC-a i cjelokupnog festivala.

3) PRESS CENTAR

Rad u festivalskom press centru, obuhvaća sljedeće poslove: poslovi na akreditiranju novinara, pomoć pri organizaciji rada fotografa i snimatelja na prostoru odvijanja festivala te kreativni poslovi kao što su sudjelovanje u izradi objava za medije, kreiranje sadržaja za društvene mreže itd.

Ukoliko želite postati dijelom organizacijskog tima Špancirfesta, morate zadovoljiti neke osnovne uvjete:

 • imati navršenih 18 godina
 • iskustvo na istim ili sličnim poslovima
 • vladanje jednim ili više stranih jezika (engleski, njemački, francuski, španjolski, talijanski)
 • da ne skidate osmijeh s lica i kad je najgore, a krase vas vrline poput organiziranosti, odgovornosti, pouzdanosti i točnost

Uz jedinstveno iskustvo i uvid u organizacijske tajne Špancirfesta, od nas dobivate i:

 • majicu festivala
 • festivalsku akreditaciju za ulaz na prostore pozornica na kojima se naplaćuje ulaz
 • smještaj (ukoliko niste iz Varaždina i bliže okolice, a vaš nas CV i zamolba za volontiranje obore nas s nogu)
 • obrok i piće u smjeni (ukoliko niste iz Varaždina, osiguravamo vam ručak i/ili večeru)

Ako si zainteresiran_na za volontiranje na Špancirfestu, molimo te da ispuniš prijavnicu niže kako bi te bolje upoznali.

Sa svakim odabranim volonterom Turistička zajednica grada Varaždina sklopit će, sukladno zakonskim propisima, ugovor o volontiranju. Za sve eventualne upite i dodatne informacije, javite se na e-mail [email protected]

Prijave za volontere su otvorene do 13.07.2023. godine do ponoći.

  PODACI PRIJAVITELJA

  IME I PREZIME: *

  BROJ MOBITELA: *

  E-MAIL ADRESA: *

  ADRESA STANOVANJA: *

  GRAD I POŠTANSKI BROJ: *

  DATUM I GODINA ROĐENJA: *

  KOJE JEZIKE GOVORITE TE OCIJENITE SVOJE ZNANJE ODREĐENOG JEZIKA: *

  KOLIKO STE DOSTUPNI ZA VRIJEME TRAJANJA FESTIVALA? *

  DOSTUPNOST (Isupunite ako ste iznad odabrali 'Ograničena dostupnost'):

  AKO STE PRIJE VOLONTIRALI NA ŠPANCIRFESTU, NAVEDITE ŠTO STE TOČNO RADILI: *

  AKO STE IKAD DO SAD VOLONTIRALI NA NEKOM DRUGOM FESTIVALU I/ILI EVENTU, NAVEDITE IME FESTIVALA/EVENTA TE KOJE STE POSLOVE RADILI: *

  UKRATKO NAM NAPIŠITE KOJA JE VAŠA MOTIVACIJA ZA VOLONTIRANJE NA ŠPANCIRFESTU: *

  ODABERITE ŽELJENI SEKTOR U KOJEM ŽELITE VOLONTIRATI: *

  Priložite životopis *
  (Dozvoljeni formati: .doc, .docx ili .pdf - max veličina 10MB):

   

   

   

  OTVORENI NATJEČAJI

  Politika privatnosti i kolačića

  Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.