Skip to content

Od sutra Varaždin postaje velika pozornica na otvorenom – počinje 25.Špancirfest

Špancirfest - Laser Show

Pripreme za najveću uličnu zabavu u punom su jeku, ukrasi su postavljeni, kućice čekaju svoje izlagače, performeri uvježbavaju svoje točke, dovoze se photo pointovi, a plesači se pripremaju za generalnu probu. Užurbano se privode kraju zadnje aktivnosti, jer od sutra povijesna jezgra Varaždina postaje najveća i najatraktivnija pozornica na otvorenom. Od 18.8. do 27.8. tisuće posjetitelja uživat će na Špancirfestu u nekom od programa po svom ukusu (a
ima ih 500). Bez obzira odaberu li neki od koncerata, gastro avanturu, dječje pustolovine ili uživanje u umjetničkim pokretima performera, sigurni smo da ih očekuje odlična zabava i puno veselih trenutaka.

Glavna PAN pozornica ugostit će dvanaest sjajnih bendova, a svi koncerti su besplatni. Očekuje se mnogo posjetitelja pa sugeriramo da dođete malo ranije.  Festival otvara TBF, a glavna zvijezda je kultni bend  Franz Ferdinand, najveće  strano gostovanje u Varaždinu ove godine. Uz predgrupu Joker Out, koja puni dvorane diljem Hrvatske i okolnih zemalja, pripremaju pravi glazbeni spektakl. Parni valjak feat. Igor Drvenkar, Buč Kesidi i Neno Belan & Fiumens & Bras Experience, još su neka poznata lica u čijoj ćete glazbi guštati, a listu preostalih bendova pogledajte na www.spancirfest.com.

Uvijek atraktivna pozornica pod zvijezdama, Vila Bedeković powered by Kaufland, ove je godine domaćin trima koncertima. Ako se može suditi po brzini prodaje ulaznica i rasprodanom koncertu, nastup grupe Perpetuum Jazzile jedva se čeka.  Još se može pronaći nešto karata za preostala dva koncerta, grupu Cambi i koncert Nothing Else Matters. Grupu Cambi moguće je opisati samo jednom sintagmom – čista strast,  a ovogodišnje festivalsko izdanje Špancirfesta zatvaramo koncertom „Nothing Else Matters“, koji pripremaju učenici i profesori Glazbene škole u Varaždinu u suradnji s udrugom nuSynergetic.

Inovativni plesni spektakl, „People Power Partnership“ koji će se održati prvog dana Špancirfesta na Kapucinskom trgu od 22 sata,  već je dobio nadimak – doživljaj za pamćenje. Na njemu će nastupiti čak 32-oje mladih plesača iz 6 europskih zemalja.

Ne zaboravite pogledati atraktivan laser show, koji je kombinacija klasične glazbe i moderne svjetlosti. Već je osvojio više nagrada i sigurno će izazvati salve oduševljenja i veselja prvoga dana Špancirfesta od 23 sata od Starog grada, zauzmite poziciju s dobrim pogledom, bacite selfie i uživajte…

Brine li vas traženje parkinga u Varaždinu, nema razloga za brigu. Grad Varaždin i Turistička zajednica grada Varaždina osigurali su za posjetitelje Špancirfesta besplatno parkiranje na parkiralištu kod Auto Kluba Varteks u Biškupečkoj ulici, svakog dana tijekom Festivala od 17 sati. Od parkirališta do Trga slobode u centru Varaždina besplatno će goste prevoziti “buseki” javnog gradskog prijevoznika.

Vidimo se na Špancirfestu, dobrodošli!

ISTRAŽI PROGRAM

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

ULAZNICE

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

NEDAVNE NOVOSTI

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.