Skip to content

ŠF 2016: Plakati društveno-umjetničke tematike u Uskoj ulici

Špancirfest 2016 - VUZ

Od petka, 26. kolovoza, u Uskoj ulici izloženi su plakati Vizkulture kao jednog od kreativnih izlagatelja na projektu Kreativnica.

Za vrijeme ovogodišnjeg izdanja festivala kreativnosti, Špancirfesta, prolaznici Uske ulice imali su priliku posjetiti izložbu Vizkulture, a od petka 26. do nedjelje 28. kolovoza plakati su izloženi na ulici te se mogu kupiti.

«Projekt ‘Plakatiranje‘ traje već tri godine, a funkcionira tako da svaki tjedan na portalu predstavljamo plakat kojeg za nas rade hrvatski ili regionalni dizajneri, ilustratori i umjetnici», ističe Ivan Dorotić, glavni urednik Vizkulture i kustos ovog projekta.

Ovaj višegodišnji projekt bio je izlagan u brojnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, a povezuje umjetnike koje osmišljavaju plakate aktualnih društveno-umjetničkih tema.

«Mi najčešće umjetnicima iznosimo brief da kroz plakat komuniciraju društvene promjene, stanje u kulturi te njihovo viđenje današnje situacije, a to oni elaboriraju na vrlo različite načine. Izložbu čine ironični i duhoviti plakati koji se odma mogu ‘pročitati’, ali i oni koji imaju svoju priču pa zahtjevaju dodatne informacije autora koje se mogu pročitati na našem portalu», kazao je Ivan.

Izložba je naišla na veliki broj posjetitelja na Špancirfestu, a ovim putem pozivamo vas da iskoristite priliku i prošetate Uskom ulicom, gdje još samo danas, u nedjelju 28. kolovoza možete razgledati i kupiti ove zanimljive i jedinstvene plakate.

ISTRAŽI PROGRAM

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

ULAZNICE

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

NEDAVNE NOVOSTI

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.