Skip to content

Počeo je 19. Špancirfest

Špancirfest 2017 - Vatromet

Počeo je 19. Špancirfest! Prvi festivalski dan donio je bogati program, a posjetitelji su, nakon zalaska sunca, napunili varaždinsku gradsku jezgru. Kad je festival već bio u punom jeku, a špancireri ozbiljno prihvatili svoje hedonističke porive, veliki, raskošni vatromet i službeno je, “urbi et orbi”, dao do znanja da su vrata Špancirfesta otvorena.

Večernji program obilježili su izvrsni koncerti klapa Maslina, Contra i Harija Rončevića na Croatia osiguranje pozornici kod vile Bedeković, Nole na Korzu, Marka Louisa na Stančiću te JamIT i Dino Dvornik Official Tribute benda u Kraljevskoj zoni, nakon kojeg je slijedio party uz DJ Allegru i DJ Kay Zrill.

Donosimo nekoliko fotografija prvog festivalskog dana i noći, a ostatak možete pronaći na našoj GALERIJI.

U SUBOTU program punom parom kreće od samog jutra. Ulice će zabavljati Les Phalenes, Kraken Orchestra, Ulik Mecanocomic, Druckluft Orchester, Jura karikatura, Heroji ulica i drugi. Park kreative nudi cijeli niz kreativnih sadržaja i radionica te predstavu “Šumastikus” za klince (5+), Vindiland je otvoren cijeli dan, a na Korzu će u 11 sati nastupiti Gradski puhački orkestar HŽ Varaždin.

Poslijepodne svoja zračna vrata otvara nevjerojatni svijet Luminariuma na Kapucinskom trgu. Luminarium će biti otvoren svaki dan od 17 do 22 sata.

Ulaznica za ovu atrakciju je 15 kuna, prodaju se na lokaciji, aa djeca do 14 godina starosti, u pratnji odraslih, imaju besplatan ulaz. Da se radi o vrhunskoj atrakciji uvjerili su se i novinari prilikom jučerašnjeg posjeta.

Koncertni program u subotu donosi legendarnog Radu Šerbedžiju i Zapadni kolodvor na Croatia osiguranje pozornici kod vile Bedeković, inspirativni Drvored na Korzu, misteriozne Nipplepeople na Stančiću te domaće The Evokers i globalnu atrakciju Mostar sevdah reunion u Kraljevskoj zoni. Nakon posljednje svirke, Kraljevska zona postaje party zona na kojoj će vas DJ Allegra i DJ Kay Zrill zabavljati do 4 sata u noći.

Špancirfest u subotu donosi još cijeli niz programa, sadržaja, bogatu gastro, vinsku i pivsku ponudu u Kraljevskoj zoni i Vinskom gradu, a tu su i brojni izlagači koji nude svoje delikatese i slastice. Sve pojedinosti o programu, možetre pronaći na web stranici Špancirfesta.

Špancirfest 2017 - Nipplepeople - viuzal
Špancirfest 2017 - Rade Šerbedžija
Špancirfest 2017 - Mapa špancirfesta

ISTRAŽI PROGRAM

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

ULAZNICE

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

NEDAVNE NOVOSTI

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.