Skip to content

Počeo punoljetni Špancirfest

Počeo punoljetni Špancirfest

NAJKREATIVNIJI FESTIVAL U HRVATSKOJ VRATIO SE NA ULICE VARAŽDIN …

Varaždin, 20. kolovoza, 2016. – Jučer je posebnim slavljeničkim programom započelo 18. izdanje festivala kreativnosti Špancirfest u Varaždinu koje je otvorila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Proslavu njegove punoljetnosti obilježili su brojni ulični umjetnici, kreativci i glazbenici koji su nastupima, performansima i radovima donijeli umjetničko ozračje u svaki kutak baroknoga grada te na najbolji mogući način najavili nastavak ponovno sadržajno izuzetno bogatog  Špancirfesta koje će trajati sve do nedjelje, 28. kolovoza.

Prvi je dan omiljenog festivala započeo predstavljanjem posebnog slavljeničkog žiga koji je izdala Hrvatska pošta u suradnji s Turističkom zajednicom grada Varaždina, a ovu jedinstvenu uspomenu posjetitelji su mogli skupiti isključivo tijekom prvog festivalskog dana u glavnoj varaždinskoj pošti. Slavlje se nastavilo velikom rođendanskom tortom na Trgu kralja Tomislava i 3D mappingom na gradskoj vijećnici, a ulice su mirisale i na festivalski parfem 18.

Iako je nezahvalno isticati najveće zvijezde ili najatraktivnije izvedbe, posebno kad već prvi dan na festivalskim pozornicama nastupe izvođači poput Dub FX, Kirila Džajkovskog ili Jinxa, Špancirfest je imao čast biti kruna turneje Tri Grgura koja objedinjuje kulturnu ponudu Nina, Splita i Varaždina, odnosno ugostiti splitski glazbeni sastav The Beat Fleet (TBF) i Varaždinski komorni orkestar na pozornici Vile Bedeković.

Uz to, već poznata Uska ulica ove je godine ugostila Kreativnicu koja predstavlja najbolje hrvatske dizajnere iz različitih područja, a jedno od najposjećenijih odredišta tijekom festivala je i Park kreative, jedinstveno mjesto na kojem najmlađi mogu pokazati svoju kreativnost kroz ples, igru i umjetnost u nizu interaktivnih i edukativnih programa.

I sutra posjetitelje očekuje cjelodnevni raznovrsni program, a uz koncerte Laibacha, Ramba Amadeusa, Quasarra te hommagea Arsenu Dediću zajedničkim nastupom Matije Dedića, Tedija Spalata, Lee Dekleve i Zorana Predina, posebno valja istaknuti kazališno-cirkuski performans Mú u izvedbi francuske skupine Transe Express. Zbog svoje tehničke zahtjevnosti i broja ljudi uključenih u produkciju bit će to najveći ulični performans dosad izveden u Hrvatskoj.

U utorak, 23. kolovoza posjetitelje očekuje posebna glazbena poslastica i najveći koncertni spektakl – nastup Manu Chaoa i La Venture, a za obožavatelje je pripremljen i paket koji uključuje prijevoz autobusom ZG-VŽ-ZG i ulaznicu za koncert. Predviđeni polazak je u 16.30 sati sa zagrebačkog kolodvora, a povratak je u 1 sat u noći s varaždinskog kolodvora. Paket se može kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te na stranici www.eventim.hr  po cijeni od 250 kuna.

Kulturno-zabavni ulični program Špancirfesta besplatan je za sve posjetitelje, dok je za koncerte  na pozornici Croatia Osiguranje (Vila Bedeković) i Pan pozornica (Stari grad) potrebno kupiti ulaznicu. Cijene dnevnih ulaznica kreću se od 70 kuna do 175 kuna za Manu Chao La Ventura. Programi na pozornici Kapucinski trg besplatni su za posjetitelje.

Prijave na radionice te više informacija o samom programu može se pronaći na stranici https://www.spancirfest.com/radionice/ .

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te na njihovoj službenoj internetskoj stranici www.eventim.hr kao i na službenoj stranici festivala www.spancirfest.com .

ISTRAŽI PROGRAM

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

ULAZNICE

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

NEDAVNE NOVOSTI

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.