Skip to content

POSLJEDNJI DAN ŠPANCIRFESTA – BEZ KOČNICA

Špancirfest 2019 - Koncert korzo

Druga festivalska subota napunila je varaždinske ulice od samog jutra. Nebrojeni posjetitelji uživali su u jednako bezbrojnim sadržajima te istraživali svaki kutak festivalskih ulica. Imali smo robota,  živuća slikarska platna, ekološki osviještene orkestre, vatrene akrobate, prepuni Park kreative, cjelodnevno chillanje u Kreativnici, oslikavanje murala u Umjetničkoj ulici i večernje koncertne spektakle.

Cijelog je dana na Špancirfestu bilo užurbano, vruće i zanimljivo. Rijeke posjetitelja zabavljali su svi ulični performeri posljednjeg vikenda – živuće slikarsko platno JOHNman, sjajni i zabavni Riciclato Circo Musicale, vatreni Las Calaveras te otkačeni “mafijaši” na štulama Electro Baroque. Predstavio nam se robot, a Vindija je slavila 60 godina ogromnom tortom u Vindilandu na Starom gradu.  Umjetnička ulica svojoj se prekrasnoj lokaciji, Školskoj, nevjerojatnim muralom kojeg su pred očima posjetitelja stvorili mladi varaždinski umjetnici Mihael Bađun i Ivan Mladenović. 

Večernji koncertni program donio je izvrstan cross over “rock and barok” nastup Antuna Stašića i Maestro Orchestra koji je napunio Korzo i zanimljivim povezivanjem klasike i rocka raspjevao okupljene.
Na PAN pozornici dugi koncert održao je Rambo Amadeus, a nakon njega su u KVART-u ABOP dokazali da im ime “After je Bolji Od Partya” zaista istinito hipnotizirajući okupljene i te ih plseom uveli u dugu subotnju noć.

Kako je to sve izgledalo, pogledajte u Galeriji subote –> http://bit.ly/2LdpKYr

Nedjelja je prepuna događanja. Dnevni program ide punom parom, sve je otvoreno, sve će biti puno, a posebne doživljaje potražite u Parku kreative koji će u 19 imati završni party te u izvedbama svih uličnih performera koji zadnjeg dana uvijek daju još više. Navečer će biti baš kako priliči velikom finalu.

Ricardo Luque i njegovi Amigosi će latino ritmovima raspesati Korzo (20h) za koji prevdviđamo da će biti prepun. U KVART-u sviraju genijani, famozni Mayalesi (20h), a na PAN pozornici kod Starog grada popularni Silente (22h) koji  na Špancirfestu snimaju spot! Romantična vila Bedeković će se od Špancirfesta oprostiti velikim koncertom Četiri tenora i Tamburaškog ansambla Centra tradicijske kulture iz Varaždina (20.30h) što će biti zaista jedinstveni glazbeni doživljaj. 

Cjelokupni program finalnog dana Špancirfesta potražite ovdje —> https://www.spancirfest.com/program/

ISTRAŽI PROGRAM

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

ULAZNICE

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

NEDAVNE NOVOSTI

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.