Skip to content

Škotska rock senzacija Franz Ferdinand na jubilarnom Špancirfestu!

Špancirfest 2023 - Presica

Naš najdugovječniji ulični festival obilježava četvrt stoljeća

Najdugovječniji hrvatski ulični festival, varaždinski Špancirfest, ove godine slavi 25. rođendan!
Jubilarno izdanje, koje će biti održano od 18. do 27. kolovoza, donosi pravu glazbenu poslasticu – koncert jednog od najvećih rock bandova, Franza Ferdinanda.

Škotska rock senzacija nastupit će 22. kolovoza na glavnoj festivalskoj PAN pozornici kod Starog grada, a ono što je potrebno istaknuti je da će ulaz na koncert biti – besplatan.

Franz Ferdinand svojom su glazbom i bezvremenskim hitovima poput ”Take Me Out”, “Do You Want To”, “No You Girls”, “Walk Away”, “This Fire”, “Love Illumination” obilježili cijelu generaciju nakon gotovo dva desetljeća rada. Milijuni prodanih ploča, pregršt glazbenih priznanja i osvojenih vrhova glazbenih top ljestvica, zaslužni su za to da je Franz Ferdinand jedan od najprepoznatljivijih rock bendova današnjice.

Nastup Franza Ferdinanda najveće je strano gostovanje u Varaždinu ove godine i koncert koji se ne propušta, stoga rezervirajte datum za glazbeni spektakl na Špancirfestu.

Špancirfest 2023 - Najava - Franz Ferdinand

Na glavnoj festivalskoj PAN pozornici očekuje vas još sedam odličnih besplatnih koncerata, a to je samo mali dio bogatog programa ovogodišnjeg jubilarnog Špancirfesta koji će tijekom 10 dana trajanja ponuditi više od 500 sadržaja za doslovno sve uzraste.

Vrhunski performeri iz čak deset zemalja i plesači sa snažnom porukom

Na najljepšoj pozornici na otvorenom, ulicama i trgovima povijesne jezgre grada Varaždina za dodatno širenje pozitivne energije bit će, kao i dosad, zaduženi ulični umjetnici, vrhunski performeri iz čak deset zemalja, koji će svojim izvedbama i kostimima posjetitelje ostaviti bez daha.

Doživljaj za pamćenje bit će i inovativni plesni spektakl, People Power Partnership na otvorenju Špancirfesta na kojem će nastupiti čak 32-oje mladih plesača iz 6 europskih zemalja. Projekt je sufinanciran iz programa Kreativna Europa.

Prilika za izlagače uz popust za rane prijave

Važan dio Špancirfesta su i izlagači, koji svojim proizvodima te šarenim i kreativnim izlagačkim prostorima daju poseban šarm povijesnoj jezgri. Poziv za zakup izlagačko-prodajnih prostora na ovogodišnjem Špancirfestu je objavljen na službenim internetskim stranicama festivala, stoga pozivamo sve zainteresirane izlagače da iskoriste priliku i tržište koje im festival nudi kao i mogućnost popusta za rane prijave te da budu dio ovogodišnjeg jubilarnog Špancirfesta.

Špancirfest dobio svoje VR izdanje

Atmosferu varaždinskog Špancirfesta, zahvaljujući VR tehnologiji, odsad će biti moguće doživjeti u bilo koje doba godine, a ne samo tijekom 10 ljetnih festivalskih dana u kolovozu. Špancirfest je naime dobio svoje – VR izdanje.

Zahvaljujući VR naočalama u samo nekoliko sekundi i uz samo jedan klik otputovat ćete u virtualni svijet, naći se usred Špancirfesta, okruženi performerima, zabavljačima i razdraganim posjetiteljima te zajedno s njima uživati u jedinstvenim trenucima festivala, te barem virtualno osjetiti atmosferu koju je riječima – teško opisati. VR izdanje Špancirfesta Turistička zajednica grada Varaždina financirala je sredstvima Hrvatske turističke zajednice uz potporu Turističke zajednice Varaždinske županije. VR naočale postavljene su u uredu Turističke zajednice grada Varaždina, gdje ih možete isprobati.

ISTRAŽI PROGRAM

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

ULAZNICE

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

NEDAVNE NOVOSTI

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.