Skip to content

ŠPANCIRFEST 2021 – MINIMALNA OGRANIČENJA, MAKSIMALNA OSOBNA ODGOVORNOST

Špancirfest 2021 - Vizual - Social

Špancirfest se vraća u punom sjaju. Sve ono što je taj kulturno-turistički simbol Varaždina, učinilo najpopularnijim festivalom u Hrvatskoj, opet će biti tu. Prekrasna povijesna jezgra Varaždina ponovno će se pretvoriti u veliku pozornicu prepunu koncerata, predstava, uličnih performera, finih i mirisnih stvari, ali i djela sjajnih dizajnera i umjetnika te proizvoda brojnih izlagača.

Svi sadržaji na otvorenom uz već uhodano pridržavanje mjera: razmak, dezinfekcija ruku, preporučeno nošenje maski u gužvi

Svi se sadržaji Špancirfesta održavaju pod otvorenim nebom što nam omogućava da i ovako veliki festival, na kojem svakodnevno očekujemo tisuće posjetitelja, organiziramo u skladu s propisanim mjerama, kako bi zaštitili zdravlje svih koji žele doći u Varaždin i ljeto 2021. ispratiti u velikom stilu.

Organizator Špancirfesta, Turistička zajednica grada Varaždina, u suradnji s Gradom Varaždinom i svim drugim partnerima i suradnicima, učinila je sve moguće da svim posjetiteljima Špancirfesta omogući sigurno uživanje u svemu što festival pruža uz najmanju moguću razinu ograničenja uvjetovanim epidemiološkim mjerama.

Svi programi Špancirfesta na ulicama, trgovima i parkovima Varaždina održavat će se bez primjene ikakvih dodatnih mjera osim onih na koje smo već navikli:

  • održavanje propisanog razmaka od 1,5 metara,
  • dezinfekcije ruku
  • preporuku nošenja maske u gužvi

KONCERTI NA PAN POZORNICI I VILI BEDEKOVIĆ – COVID POTVRDE ILI TESTIRANJE NA ULAZU

Samo će tri lokacije Špancirfesta biti obuhvaćene posebnim epidemiološkim mjerama odnosno ulazak na njih će biti moguć uz uz predočenje valjane COVID potvrde (o cijepljenju ili preboljenoj bolesti) odnosno važećeg negativnog COVID testa.

Riječ je o koncertima na PAN pozornici kod Starog grada, koncertima kod vile Bedeković te programu KVART u dvorištu P4 Centra za mlade i nezavisnu kulturu.

Kako bi svima koji to žele, a nemaju važeću COVID potvrdu, omogućili da uživaju na koncertima na PAN pozornici kod Starog grada odnosno kod vile Bedeković (ulaznice u prodaji u kroz sustav EVENTIM), Špancirfest će na ulazu na ove pozornice organizirati i punktove za testiranje. Kod dvorišta P4 Centra za mlade i nezavisnu kulturu, neće biti moguće testiranje.

UZ KUPLJENU ULAZNICU ZA VILU BEDEKOVIĆ – BESPLATNO TESTIRANJE

Svi posjetitelji koji imaju kupljenu ulaznicu za koncerte kod vile Bedeković, a nemaju važeću COVID potvrdu o cijepljenju ili preboljenoj bolesti, moći će se, zahvaljujući suradnji Turističke zajednice grada Varaždina, Hrvatske glazbene unije i Ministarstva kulture i medija, BESPLATNO testirati.  Rezultat testa vrijedi 48 sati.

Naime, Hrvatska glazbena unija na temelju sporazuma s Ministarstvom kulture i medija s 50 će kuna sufinancirati antigenski test, dok će razliku do festivalske cijene testiranja pokriti Turistička zajednica grada Varaždina.

Osobe s invaliditetom imaju besplatan ulaz na koncerte kod Vile Bedeković. Kako bi ostvarili pravo na besplatno testiranje potrebno je javiti se u Turističku zajednicu koja će izdati potvrdu s kojom odlazite na prodajno mjesto Eventima kod ulaza na koncert. Tamo će vam izdati ulaznicu s kojom idete na punkt za testiranje koji se nalazi neposredno pored.

U slučaju pozitivnog testa – povrat novaca za ulaznicu

U slučaju da osoba s kupljenom ulaznicom na testiranju bude pozitivna na COVID-19, Špancirfest će, u suradnji sa sustavom EVENTIM vratiti puni iznos kupljene karte. U slučaju pozitivnog testa, potrebno je u roku od 24 sata na adresu na [email protected] poslati mail sa zahtjevom za povratom sredstava.

U zahtjevu je potrebno poslati:

  • Prikaz pozitivnog testa
  • Prikaz prekriženih ulaznica s vidljivim barkodom
  • IBAN te ime i adresu vlasnika računa na koji je potrebno izvršiti povrat sredstava

CIJENA TESTIRANJA KOD PAN POZORNICE NA STAROM GRADU – 60 KUNA

Zahvaljujući suradnji s poliklinikom sv. Nikola iz Varaždina, cijena brzog antigenskog testa, čiji rezultat vrijedi 48 sati, iznosit će samo 60 kuna tako da svi koji se nisu cijepili i nemaju COVID potvrde, a nisu zaraženi mogu bez problema uživati u koncertima svojih omiljenih izvođača.

KAZALIŠNE PREDSTAVE I PROGRAMI NA OSTALIM POZORNICAMA I LOKACIJAMA  – BEZ DODATNIH OGRANIČENJA, ALI UZ PRIMJENU UOBIČAJENIH MJERA

Što se kazališnih predstava kod vile Bedeković tiče, njih je stožer ocijenio kao događanja niskog rizika te ograničenja za ulazak na vilu Bedeković, poput onih za koncerte, neće biti.

Nikakvih dodatnih ograničenja, osim apeliranja na osobnu odgovornost i pridržavanje držanja distance, dezinfekcije ruku i preporuke nošenja maske u gužvi, neće biti ni na ostalim programima i lokacijama Špancirfesta, uključujući Vinski grad, Zonu Stari grad, Kapucinski trg, Kreativnicu, Park kreative, Vindiland, Lunapark.

ISTRAŽI PROGRAM

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

ULAZNICE

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

NEDAVNE NOVOSTI

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.