Skip to content

Špancirfest pokrenuo kreativnost tisuća posjetitelja prvog festivalskog vikenda

Špancirfest 2017 - Uska - Kreativnica - Tisak na majce

Prvi vikend Špancirfesta je za nama. Kako i prilči najveselijem i najvećem hrvatskom festivalu, vikend na Špancirfestu traje do ponedjeljka što dokazuje i spektakularni koncert Vatre u Kraljevskoj zoni gdje su tisuće grla u glas pjevale njihove najveće hitove. Na Korzu je nastupila diva Natali Dizdar u nadahnutom izdanju okružena predivnim ambijentom glavnog varaždinskog trga oslikanog umjetničkim projekcijama LaLuz Visualsa.

Važnost i uspješnost Špancirfesta ne samo za varaždinski odnosno kontinentalni turizam već i kao jednog od hrvatskih kulturnih i kreativnih brendova, potvrdio je i direktor Hrvatske turisitičke zajednice, Kristijan Stančić. Uživajući u bogatstvu programa Špancirfesta on je naglasio njegovu posebnost i dao podršku daljnjem razvoju.

Prvi festivalski vikend Špancirfesta završio je tek u ponedjeljak izvrsnim i prepunim koncertom Vatre na Kraljevskoj zoni. Na Croatia pozornici kod vile Bedeković koncerti su na četiri dana ustupili mjesto predstavama, a taj dio programa je otvorio urnebesni Ivan Šarić na rasprodanom nastupu.

Iduća tri dana donose nove ulične izvođače, bogati koncertni program na Kraljevskoj zoni koji se kreće od vrhunskih DJ-a (Kay Zrill, Balkanbeats, Gramophondzie, Mario Kovač), bendova (Beyonce Tribute Band, Bojan Krstić orkestar, Kojoti) do varaždinskh imena (Jam Ritual, Timeless, Milicija).

Uz to, Kraljevska zona donosi maštovitu i bogatu gastro ponudu, vrhunska hrvatska vina i Carlsberg pivnicu u čarobnom okruženju perivoja oko varaždinskog Starog grada, Barber’s Show, Show Cooking Renea Bakalovića i mnogo toga drugoga.

Stižu novi ulični performeri: Bucket Drummer Show, The Crazy Pony Show, The Giant, Croatia osiguranje pozornica program nastavlja predstavama: Na komadiću Europe Željka Pervana (22.8.), U petak (za)metak Histriona (23.8). te Miris lovine Kazališta Moruzgva (24.8.).

Pozornica na Korzu u utorak predstavlja varaždinsku kreativnost s performansom Mislim naglas  u 19 sati te showom Chicago from city of rock and baroque u 20.30. U srijedu stiže rockabilly atrakcija B & The Bops, a u četvrtak imamo dvostruki show – Drvored te Zsa Zsa i Saša Maček dok Stančić preko tjedna postaje party zona, a za pultom će se izmjenjiati DJ Pintha i DJ E-Base.

Luminarium na Kapucinskom trgu, koji se pokazao kao hit Špancirfesta te ga ja vidjelo na tisuće ljudi, radi svaki dan od 17 do 22 sata, a svi programi Parka kreative, bogata izlagačka ponuda, Vinski grad, Obrtnička ulica, Art-ulica i popularna Kreativnica tu su u punom sastavu da vam pomognu pokrenuti kreativnost.

GALERIJA četvrtog dana Špancirfest.

Show cooking u Food&Fun Kraljevskoj zoni – Rene Bakalović

Za posjetitelje ovogodišnjeg izdanja varaždinskog festivala kreativnosti Špancirfest, cijene dnevnih ulaznica kreću se od 50 do 70 kuna. Glazbeni programi na pozornicama Trg kralja Tomislava, Trg Miljenka Stančića te Kraljevska zona besplatni su za posjetitelje.

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te na njihovoj službenoj internetskoj stranici www.eventim.hr kao i na službenoj stranici festivala www.spancirfest.com.

Kulturno-zabavni ulični program Špancirfesta besplatan je, dok je za koncerte na pozornici Croatia Osiguranje (Vila Bedeković) potrebno kupiti ulaznicu. Prijave na radionice te više informacija o programu mogu se pronaći na stranici https://www.spancirfest.com/radionice/.

ISTRAŽI PROGRAM

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

ULAZNICE

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

NEDAVNE NOVOSTI

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.