Skip to content

Turističkoj zajednici grada Varaždina uručena međunarodna nagrada za Špancirfest

Špancirfest 2021 - Plautilla

S godinom dana zakašnjenja, zbog aktualne situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, Turističkoj zajednici grada Varaždina uručena je međunarodna kulturno turistička nagrada Plautilla, plaketa sa zlatnim znakom za Špancirfest, za najbolji kulturno turistički proizvod u 2020. godini.

Nagradu dodjeljuju Turistička zajednica grada Solina, hotel President Solin i Grad Solin, a trebala je biti uručena u sklopu 6. Međunarodnog kongresa povijesnih gradova, prošle godine u Solinu. No, zbog pandemije koronavirusa i ondašnje epidemiološke situacije, dodjela nagrada je prolongirana za ovu godinu. Tako su prošlog tjedna u Solinu dobitnicima uručene nagrade, a još jednu u nizu nagrada koju je osvojio Špancirfest, varaždinskoj su javnosti predstavili danas predsjednik Turističke zajednice grada Varaždina i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i direktorica Turističkog ureda TZGV, Jelena Toth.

Međunarodna kulturno turistička nagrada „Plautilla“ dodjeljuje se za kvalitetu i inovativnost u upravljanju povijesnim gradovima, u domeni interpretacije i zaštite kulturne baštine te promidžbe i distribucije kulturno turističkih proizvoda, i to u 3 kategorije: najbolji kulturno turistički proizvod, najbolji povijesni grad/lokalitet/ustanova i najbolji kulturno turistički itinerer.

Nagrada za najbolji kulturno turistički proizvod dodjeljuje se turističkim zajednicama, ustanovama, tvrtkama, obrtima i sl. za najbolji turistički proizvod koji se odlikuje kvalitetnom i kreativnom interpretacijom kulturno povijesne baštine.

Dodajmo ovome da se ovogodišnji Špancirfest planira u terminu od 20. do 29. kolovoza.

ISTRAŽI PROGRAM

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

ULAZNICE

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

NEDAVNE NOVOSTI

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.