Skip to content

Varaždinski Špancirfest – turistički događaj godine!

Špancirfest 2017 - Turistički događaj godine

U sklopu projekta Godišnje hrvatske turističke nagrade varaždinski Špancirfest proglašen turističkim događajem godine, a djelatnik Parkova, gospodin Antun Vidović, djelatnikom godine u potkategoriji hortikulturni djelatnik

Varaždinski Špancirfest dobitnik je nagrade za turistički događaj godine koja se dodjeljuje u sklopu projekta Godišnje hrvatske turističke nagrade. Nagradu je večeras u Malom Lošinju, na završnoj svečanosti dodjele top 10 nagrada hrvatskog turizma, održanoj u sklopu tradicionalne manifestacije Dani hrvatskog turizma, preuzela direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Varaždina, Jelena Toth.

Nagrada za turistički događaj godine dodjeljuje se atraktivnom i prepoznatljivom događaju koji predstavlja primjer najbolje prakse u turističkoj industriji u svim aspektima svog poslovanja te stoga predstavlja primjer za ostale događaje i turističku industriju u cjelini.

Špancirfest je četvrtu godinu zaredom ušao u finale izbora za turistički događaj godine, ove godine u konkurenciji s Rabskom fjerom i porečkim Open Air festivalom.

  • Nakon tri pokušaja, nagrada konačno odlazi u Varaždin, našem Špancirfestu, koji je ove godine doživio svoje 19. izdanje. Špancirfest po broju posjetitelja, kvaliteti i broju sadržaja, ostvarenim dolascima i noćenjima, ukupnom turističkom prometu kao i atraktivnosti i prepoznatljivosti predstavlja primjer dobre prakse u turističkoj industriji te zadovoljava sve kriterije za osvajanje ove nagrade. Osvojena nagrada veliko je priznanje za Turističku zajednicu grada Varaždina, kao organizatora Špancirfesta ali i za sam grad, posebno ako se zna da je zbog sve većeg broja zanimljivih manifestacija, događanja i festivala diljem Hrvatske konkurencija iznimno jaka. Priznanje je tim veće jer je struka već četvrtu godinu zaredom, unatoč jakoj konkurenciji, Špancirfest ocijenila manifestacijom koja zaslužuje svoje mjesto u elitnom društvu među tri najbolja turistička događaja u Hrvatskoj, a ove godine i manifestacijom koja zaslužuje titulu najbolje. Ova nagrada točka je na i ovoj, po osvojenim nagradama i priznanjima, jednoj od uspješnijih turističkih godina u Varaždinu. Varaždin je ove godine u Večernjakovoj turističkoj patroli, u konkurenciji 30 gradova, proglašen najboljom turističkom kontinentalnom destinacijom, Jutarnji list je Varaždin proglasio najugodnijim gradom za život u konkurenciji 128 hrvatskih gradova, a naš je grad ušao i u drugi krug ocjenjivanja za izbor nacionalnog pobjednika za Europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN) na temu Kulturni turizam.  Osvojene nagrade i priznanja zasigurno su utjecala i na broj dolazaka turista u grad, pa tako u prvih 9 mjeseci ove godine bilježimo povećanje broja dolazaka gostiju u Varaždin za čak 17 posto, u odnosu na isto razdoblje prošle godine,  a vjerujem da bi se ta brojka do kraja godine mogla još i povećati, istaknula je direktorica Turističkog ureda TZGV, Jelena Toth.

Osim Špancirfestu, još je jedna nagrada otišla u Varaždin. Djelatnik varaždinskih Parkova, gospodin Antun Vidović u sklopu akcije Hrvatske turističke zajednice Čovjek – ključ uspjeha, proglašen je djelatnikom godine u potkategoriji hortikulturni djelatnik. Nagrada mu je uručena u sklopu sinoćnje svečane dodjele nagrada u Malom Lošinju, takođerodržane u sklopu Dana hrvatskog turizma. Gospodinu Vidoviću, s 39 godina radnog staža, od čega je 36 godina proveo u Parkovima, nagrada je pripala zahvaljujući iznimnom zalaganju na radu oko uređenja zelenih površina grada Varaždina te nesebičnom prenašanju hortikulturnog znanja na mlade generacije.

Inače, projekt Godišnjih hrvatskih turističkih nagrada s ciljem poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru provode Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora.

Godišnje hrvatske turističke nagrade dodjeljuju se u 6 kategorija: destinacija godine, nagrada za održivi turizam, inovacija godine, atrakcija godine, nagrada poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) i nagrada Ljudi u turizmu.  U kategoriji Atrakcija godine biraju se četiri vrste turističkih atrakcija, a to su kulturna atrakcija godine, turistički događaj godine, rekreacija i zabava te prirodna atrakcija godine – plaža.

ISTRAŽI PROGRAM

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

ULAZNICE

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

NEDAVNE NOVOSTI

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.