Skip to content

Završio punoljetni Špancirfest

Špancirfest 2016 - Hladno pivo

NENO BELAN, HLADNO PIVO, SIDDHARTA i RUSSKAJA ZATVORILI VARAŽDINSKI FESTIVAL KREATIVNOSTI

Varaždin, 29. kolovoza, 2016. – Jučerašnjim koncertima Nene Belana u Vili Bedeković i Hladnog piva na Starom gradu završilo je osamnaesto izdanje Špancirfesta. Punoljetni varaždinski festival kreativnosti u proteklih je deset dana ugostio više od 500 izvođača, 120 izlagača i 55 koncerata na ukupno 6 pozornica, a najviše pažnje privukao je koncert glavne zvijezde, legendarnog Manu Chaa koji je u utorak, 23. kolovoza ispunio glavnu pozornicu festivala.

Uz bogat glazbeni program, posjetitelji zadnjeg dana su, kao i cijeli tjedan, uživali u bogatom uličnom programu, Kreativnici u Uskoj ulici, Parku kreative te brojnim drugim dodatnim sadržajima koji su oplemenili ovogodišnji Špancirfest.

Jučerašnjim koncertom Neno Belan, uz pratnju proširenih Fiumensa, odnosno, Mediteran Orchestra, oduševio je posjetitelje Vile Bedeković, dok su glavnu pozornicu zapalili Siddharta i jedan te jedan od najpopularnijih hrvatskih punk rock bendova Hladno pivo. Na Kapucinskom trgu nastupio je metal bend Russkaja, a Kraljevsku zonu zabavili su Žiga i bandisti. U bivšoj Sinagogi umjetnik Saše Živković otvorio je svoju izložbu Sistemska mandala 4.

Ulični performansi i ove godine privukli su veliku pažnju i brojne šetače koji su tijekom cijelog tjedna uživali u različitim vrstama ulične umjetnosti. Tako je jučer najzapaženija bila točka Cirkus u izvedbi dua Cicro Pitanga, a ovogodišnji Špancirfest zasigurno je obilježio kazališnocirkuski spektakl , koji je najveći ulični performans ikad održan u Hrvatskoj.

Novitet osamnaestog izdanja festivala bila je Kraljevska zona, Špancirfest se ove godine proširio i na Kapucinski trg, a svoju punoljetnost Špancirfest je obilježio i brojnim drugim iznenađenjima za posjetitelje.

ISTRAŽI PROGRAM

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

ULAZNICE

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

NEDAVNE NOVOSTI

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.