Skip to content

Završni vikend Špancirfesta u velikom stilu Parni valjak feat. Igor Drvenkar zatvara festival dobrih emocija

Špancirfest - Franjevački - Bubnjari

Dan po dan, korak po korak i došpancirali smo do zadnjeg vikenda Špancirfesta. Vjerujemo da ste pronašli nešto za sebe u mnoštvu programa uličnih umjetnika, glazbenih poslastica, gurmanskih delicija, a onima koji tek dolaze želimo srdačnu dobrodošlicu. Jubilarni 25. Špancirfest najpopularnije je mjesto u kolovozu i mnogi se pozdravljaju s omiljenim ljetom upravo u Varaždinu, španciranjem i posjetom nekom od atraktivnih programa. 

Ulični program iznimno je bogat, jer ulice preuzimaju ulični performeri Le Cyclofa’, Stelzen Art sa svojim performansom Iz morskih dubina, stižu nam i Global Drummersi, ali to nije sve. Možete li zamisliti ulične umjetnike na pneumatskim štulama? Upoznajte Special Conquest, koji dolaze s posebnim bljeskovitim vozilom, a uz njih će u svojoj ljepoti zasjati i neonski štulaši. Zadnja tri dana ujutro i navečer nastupaju na ulicama u središtu Varaždina. 

Gastro užici “vrebaju” skoro na svakom kutku i neće vam biti teško pronaći svoje omiljene poslastice, a prave glazbene gušte priredit će grupa Cold Snap u petak u 21 h na PAN pozornici Stari Grad, pri čemu će obilježiti i dvadeset godina svirke. Pri dolasku na koncert svratite do lančane kule u Vindiland, gdje se priprema čarobna večer  “Milky Night”, na kojoj nastupaju plesači iz plesnog studija Vindi, odjeveni u bijelo. 

Subotnje i nedjeljno jutro i poslijepodne namijenjeni su dječjim programima u Parku kreative, uz interaktivan projekt Hiša eksperimentov, radionice Hokus Pokus i Znanstvenu špajzu, kao i izrada igračaka od slame, a maleni mogu u učiti raditi voćne smoothije na Kaufland Smoothie Radionici. Dok se djeca zabavljaju, roditelji mogu prošetati i poslušati Heroje ulica ili odabrati neke od proizvoda na štandovima naših izlagača.

Večernji sati subotnje večeri rezervirani su za dva odlična koncerta. Na PAN pozornici Stari Grad, nastupa popularna grupa Buč Kesidi. Prije njih za dobru atmosferu će se pobrinuti Fran Vasilić, glazbeno nadaren mladić koji je skupio respektabilnu brojku followera na tik-toku. Stage Carlsberg Food & Party zone u subotu preuzima Besh o droM, Gypsy Jazz atrakcija iz Mađarske, a izvodes nevjerojatnim žaromnajpoznatije pjesme romske glazbe i to s već više od 20 godina te su jedan su od najutjecajnijih Gypsy Jazz bendova na svijetu. 

U nedjelju nas očekuje spektakularna završnica Špancirfesta. Jutro otvaraju Zagrebački bubnjari i atraktivne izvedbe štulaša. Od 19 sati DJ Svemir, kojem je svega 8 godina, pušta glazbu, a Park kreative postaje dječji disco pod vedrim nebom. Večer je rezervirana za glazbene poslastice: Parni valjak featuring Igor Drvenkar na PAN pozornici Stari Grad (21 h), a prije njih će ekipu zagrijavati varaždinski bend Crna kronika (19.30 h).

Pred nama su još tri uzbudljiva i dinamična dana, puno programa i odlične zabave, čekamo vas, a više informacija o programu i besplatnom prijevozu pogledajte na www.spancirfest.com. Hvala svima koji su svojim dolaskom obogatili ovogodišnji Špancirfest i nadamo se da ćete dugo zadržati u sjećanju lijepe trenutke, koje ste proveli u Varaždinu.

ISTRAŽI PROGRAM

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

ULAZNICE

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

NEDAVNE NOVOSTI

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.