Skip to content

MOP Špancirfest: edukativne radionice za djecu i odrasle

Špancirfest 2017 - MOP

Nakon uspješno odrađenog projekta MOP festival, u sklopu ovogodišnjeg izdanja varaždinskog festivala kreativnosti Špancirfest, MOP je pripremio četiri radionice za djecu i odrasle koje se od subote (19. kolovoza) do nedjelje (26. kolovoza) održavaju u Gajevoj ulici.

Ulaz na radionice je besplatan.

Prijave na radionice te više informacija o programu mogu se pronaći na stranici https://www.spancirfest.com/radionice/. Više informacija o MOP Špancirfest radionicama možete potražiti na službenoj Facebook stranici događaja.

RADIONICA: MOP X Dizajn početnica, Una Rebić – Zastavljajmo

U doba sve izraženijeg individualizma i razdvajanja gonjenog strahom, najmlađe je potrebno podsjetiti na vrijednosti tolerancije i zajedništva, u svom bogatstvu raznolikosti koje ovaj planet posjeduje. Radionica sastavljanja odnosno zastavljanja bit će zato posvećena osmišljavanju još službeno nepostojeće zastave Zemlje—planeta kojeg (zajedno) obitavamo. Nakon kratkog uvoda u povijest i osnovna grafička načela dizajna zastava—discipline poznate pod imenom veksilografija, krenut ćemo u grupno promišljanje postojećih te ideaciju i dizajn nove zastave naše planete. Svi polaznici izradit će i ponijeti sa sobom odabranu zastavu

Uzrast polaznika: osnovna škola

Vrijeme održavanja radionice: 26.08. subota, 15.00 – 18.00 sati

Poveznica za prijave na radionicu:
https://goo.gl/forms/uLzJGBtaLbLupUMH3

RADIONICA: MOP X Dizajn početnica, Maja Jandrić – Sva sila papira

U ovoj radionici bavit ćemo se papirom i njegovim sposobnostima transformacije. Kroz origami tehnike na zabavan ćemo način proći i iskusiti neke od glavnih pojmova u dizajnu, kao što su: modularnost, gradnja, svojstva materijala, taktilnost, statika i dinamika… Pritom ćemo razvijati prostornu percepciju, finu motoriku, osjećaj za zajedništvo i timski rad.

Uzrast polaznika: niži razredi osnovne škole (I-IV)

Vrijeme održavanja radionice: 19.08.2017. od 16.00 do 19.00 sati

Poveznica za prijave na radionicu:
https://goo.gl/forms/JWwc9rt3MkqjhkNH3

RADIONICA: MOP Škola programiranja – NodeSchool

NodeSchool događaji su open source radionice koje uče web development vještine, sa fokusom na JavaScript i Node. Organizacija je potpuno neprofitna, a događaji su organizirani širom svijeta. Na ovom događaju ćemo se posvetiti tome da vi napišete svoju prvu Node aplikaciju. Svaki sudionik će dobiti mentora koji će ga voditi kroz radionice. Donesite prijenosna računala sa adapterima za struju, a mi ćemo pripremiti ostatak.

Vrijeme održavanja radionice: 24.08., četvrtak, 14.00 — 19.00 sati

Poveznica za prijave na radionicu:
https://goo.gl/forms/Bt11w9VgHpGZ7yQJ3

RADIONICA: MOP Workshop – 404 – Pen, paper, pixel

Pen, paper, pixel je dizajnerska radionica za sve koji se osjećaju kao ilustratori ili žele to postati. Korak po korak mentori iz Agencije 404 prenjeti će vam svoje ideje, misli i metode prilikom stvaranja ilustriranih, kreativnih radova. Radionica će se sastojati od teorijskog i praktičnog dijela u kojem ćemo vas, između ostalog, upoznati s procesom vektorizacije ilustracija i njihovom pretvorbom iz tradicionalnog u digitalni oblik.

Vrijeme održavanja radionice: 25.08. petak, 10.00 – 20.00 sati

Poveznica za prijave na radionicu:
https://goo.gl/forms/1Kqg47KJUnMktw1b2

ISTRAŽI PROGRAM

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

ULAZNICE

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

NEDAVNE NOVOSTI

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.