Skip to content

Veselo dječje carstvo na 25. Špancirfestu – puno zabave i veselja uz mnoštvo kreativnih radionica

spancirfest2023_dječji program

Kažu da na mladima svijet ostaje, pa je puno ljubavi i truda uloženo u pripremu bogatog sadržaja za najmlađe šetače na ovogodišnjem 25. Špancirfestu. Od 18. do 27. kolovoza u raskošnom zelenilu parka iza varaždinske katedrale najmlađe očekuje Park kreative, a u Vindilandu razne igre i sportske aktivnosti.

Dječji programi na Špancirfestu omiljeni su zbog svoje raznolikosti, a Park kreative jedna je od najposjećenijih lokacija, kojoj se maleni vesele, jer tu su kreativne i edukativne radionice, glazbeni programi te interaktivne predstave. Male istraživače očekuje čak 110 radionica i više od 30 dodatnih raznolikih programa, koji će potaknuti njihovu maštu –  jer dječja mašta doista može svašta. Leonardina bojanka, Reciklopolis, Bojabee i Hokus pokus nazivi su samo nekih od tema iza kojih se kriju brojne atraktivne radionice. Kroz Znanstvenu špajzu polaznici će istraživati svemir, pronalaziti fosile i dinosaure u pijesku, izrađivati svoje tornjeve i vjetrenjače ili izrađivati igračke od recikliranih materijala. Tematske radionice Hokus pokus djeci će ukazati koliko kemija može biti zabavna, a kroz zanimljive pokuse nastajat će vulkani, plinovi, pare i vjetrovi. U Reciklopolisu će djeca postati inženjeri gdje ih čekaju razni izazovi, a iz različitih će vrsta drva nastajati zanimljive igračke. Kreativnost će pokazati u programima inspiriranim prirodom te će izrađivati mandale i vilinske kućice, dizajnirati šašave frizure, krune i tijare. Iz Slovenije stiže „Kuća eksperimenata“, tamošnji vodeći znanstveni centar, a na Špancirfestu će izložiti više od 50 zanimljivih eksponata s kojima će se najmlađi posjetitelji zabavljati na znanstveni način. U Svijetu slame stvarat će zanimljive skulpture, a mali će šetači postati i mali plesači u dječjem disku. Dnevna doza vitamina mališane očekuje u sklopu Kaufland smoothie
radionica gdje će moći saznati kako napraviti vlastiti zdravi napitak.

Čarobni svijet zabave najmlađe očekuje i u dobro poznatom Vindilandu, kod Staroga grada, u kojem je nepresušna zabava zajamčena. Uz besplatne ljetne atrakcije te brojne sportske aktivnosti Vindiland će posjetiti i brojni poznati sportaši, a i ove godine plesni studio Vindi priprema jedinstveni umjetnički spektakl “Milk night” i kojim će posjetitelje uvesti u magični svijet plesnog pokreta.

Tu je i nezaobilazni lunapark. Veliki ringišpil za hrabriće, neizostavni autići za brziće, Simulator 7d s potpuno novim filmovima za klince lude za filmovima pa sve do atraktivnih Rangera i Twistera za one najhrabrije.  Za najmlađe generacije tu su Avioni, do sada najveći Svijet balona te novi vodeni svijet tobogana koji će, vjerujemo, postati jedna od omiljenih „dječjih“ zabavnih stanica.

ISTRAŽI PROGRAM

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

ULAZNICE

Špancirfest u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest.

NEDAVNE NOVOSTI

Politika privatnosti i kolačića

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.